معرفی تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی

معرفی تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی

 

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله: 6 دقیقه

ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (چیستی و چرایی معرفی تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.

مالیات، یکی از مهم ترین منابع برای حفظ منافع اقتصادی،سیاسی و اجتماعی کشور است. همچنین مالیات یکی از مهمترین تامین کنندگان هزینه های عمومی نیز می باشد.بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند تکالیف مالیاتی خود را در زمان های مقرر شده،انجام دهند.در این مقاله به معرفی تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

اشخاص حقیقی در جامعه چه کسانی هستند؟

کلیه افراد ساکن در داخل کشور که دارای مشخصات شناسنامه باشند، اشخاص حقیقی هستند.این مشخصات شامل نام،نام خانوادگی، شماره شناسنامه و غیره می باشد. اشخاص حقیقی در کسب و کار که مشمول پرداخت مالیات می شوند افرادی هستند که به طور فردی و شخصی یک کسب و کار و فعالیت اجتماعی را راه اندازی کرده و در حال انجام آن هستند. این افراد می بایست مالیات اشخاص حقیقی را پرداخت بنمایند.

معرفی تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی

  1. پلمپ دفاتر قانونی
  2. اظهارنامه مالیات بر درآمد
  3. تشکیل پرونده مالیات بر ارزش افزوده
  4. تشکیل پرونده مالیات بر درآمد مشاغل
  5. ارائه صورت معاملات فصلی
  6. تحریر دفاتر قانونی
  7. ارائه لیست مالیات بر حقوق
  8. ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

 

تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی از نظر زمانی

اشخاص حقیقی می بایست تکالیف مالیاتی که بر عهده دارند را در زمان های مقرر شده از سوی دولت و سازمان امور مالیاتی کشور انجام دهند. اما نکته ای که باید به آن توجه شود در رابطه با پلمپ دفاتر می باشد. این مسئله می بایست تا قبل از شروع سال مالی انجام شود.این درخواست به غیر از سال اول فعالیت اقتصادی، می بایست پیش از شروع سال مالی انجام شود.

در صورتی که دفاتر قانونی شرکت ها حتی یک روز پس از شروع سال مالی تاریخ دفاتر ثبت شود،عواقبی خواهد داشت. در این صورت ممیز مالیات می تواند مالیات آن شرکت یا موسسه را به صورت علی الراس محاسبه کند.به علاوه آن شرکت یا موسسه جریمه شده و محکوم به پرداخت خسارت خواهد شد.

 

انواع تکالیف قانونی اشخاص حقیقی از نظر زمان عبارتند از:

 

1.تکالیف مالیاتی روزانه

تکالیف روزانه برای اشخاص شامل ثبت و بایگانی کلیه مدارک مربوط به خرید و فروش های روزانه می شود. این اشخاص وظیفه دارند که این تکالیف را در دفاتر مربوطه ثبت کنند. دفتر کل و روزنامه از انواع دفاتر روزانه هستند. اشخاص حقیقی حداکثر تا 20 روز فرصت دارند که این یک سند یا مدرک را در دفاتر قانونی ثبت کنند. به طور کلی هر چه تاریخ یک سند به تاریخ ثبت آن در دفتر نزدیک تر باشد، دفاتر اعتبار و ارزش بیشتری خواهند داشت.

2.تکالیف مالیاتی ماهانه

ارسال لیست حقوق، یکی از انواع صورت هایی است که یک اشخاص حقیقی می بایست آن را به صورت ماهیانه محاسبه کرده و ارائه دهد. به عبارت دیگر،اشخاص حقیقی و پرداخت کنندگان حقوق می بایست پیش از پرداخت حقوق کارکنان، میزان مالیات بر درآمد آن ها را محاسبه کنند. در مرحله بعد می بایست پس از کسر مالیات، این لیست را به همراه نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق، به همراه میزان آن به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهند.

ارائه این لیست برای ماه های بعد در صورتی الزامی است که تغییراتی در این لیست ایجاد شده باشد. حداکثر زمانی که اشخاص حقیقی برای ارسال این لیست دارند،تا یک ماه پس از اتمام ماه قبلی می باشد.

 

3.تکالیف مالیاتی فصلی

ارسال اظهارنامه مالیاتی، یکی از انواع  تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی می باشد.اظهارنامه مالیاتی می بایست پس از پایان هر فصل آماده شده و به سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده ارسال شود.ثبت و ارسال اطلاعات خرید و فروش، معاملات انجام شده، کلیه پرداختی ها و دریافتی های بابت بستن قرارداد های کاری و غیره از دیگر تکالیف فصلی اشخاص حقیقی می باشد.مواردی که ذکر شد می بایست به صورت فصلی ارسال شوند. اشخاص حقیقی موظفند نهایتا تا یک ماه و نیم پس از پایان هر فصل،نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند.

 

4.تکالیف مالیاتی سالانه

مهم ترین تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی، تکالیف مالیاتی سالانه آن ها می باشد.این تکالیف شامل مواردی همچون ارائه اظهارنامه، ترازنامه و صورت سود و زیان در پایان سال مالی است. انجام این تکالیف طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور انجام می شود. این تکلایف هم شامل اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی می شود. بدین صورت که اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه و اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه زمان دارند تا اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند.

 

جمع بندی

یکی از مهم ترین ابزار های کسب درآمد توسط دولت، مالیات می باشد. امروزه در کشور ایران بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات هستند.در این مقاله به معرفی تکالیف مالیاتی اشخاص حقیقی پرداختیم.امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

بیشتر بخوانید:

_ درمانگاه یا کلینیک چیست؟
_ مفاصا حساب بیمه چیست؟
_ راس گیری چک چیست؟

_ ثبت سفته در دفتر حسابداری
_ حسابداری مدیریت و هرآنچه که باید از آن بدانید
_ تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی
_ صورت مغایرت بانکی چیست؟
_ تراز آزمایشی چیست و چه تفاوتی با ترازنامه دارد؟
_ ‌تسهیم سربار چیست و انواع آن کدامند؟
_ حساب ‌های انتظامی در حسابداری چیست؟
_ علت قطع شدن یارانه + دلایل مسدود شدن حساب متصل یارانه
_ فسخ قرارداد چیست؟ همه چیز درباره فسخ قرارداد کاری
_ سامانه ساد ۲۴ چیست؟ + ویژگی ها و کارایی
_ بازار بورس چیست؟ + عملکرد های بازار سهام (بخش دوم)
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ انواع مالیات ها + قوانین مالیاتی ایرانی آمریکایی های مقیم در ایران
_ سازمان بیمه تامین اجتماعی + انواع بیمه ها و قوانین بیمه ای حاکم بر جامعه
_ حسابرسی مالی چیست؟ + هدف اصلی حسابرسی مالی
_ قوانین و مقررات بیمه ایران (سرمایه گذاران خارجی) + تبصره ها
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش اول)
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش دوم)
_ حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین