حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

حسابرسی داخلی چیست؟ کاربرد ها و ویژگی ها

 

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خوانید:

 

  • حسابرسی داخلی چیست؟
  • ارزش آن برای سازمان چیست؟
  • چرا حسابرسی داخلی برای سازمان شما مهم است؟

 

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله: 9 دقیقه
[divider height=”45″ style=”default” line=”default” color=”” themecolor=”0″]

[hover_color align=”right” background=”#0589ad” background_hover=”#0589ad” border=”” border_hover=”” border_width=”2px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (چیستی حسابداری داخلی) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.[/hover_color]

حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

حسابرسی داخلی چیست؟

حسابرسی داخلی چیست؟

 

[alert style=”error”]نقش ممیزی (حسابرسی) داخلی: تأمین اطمینان مستقل از عملکرد موثر مدیریت ریسک، حکمرانی و کنترل داخلی سازمان است.[/alert]

حسابرسان داخلی چه کاری انجام می دهند؟

ما وظیفه حرفه ای داریم که یک دیدگاه بی طرفانه و عینی ارائه دهیم. ما باید مستقل از عملیاتی که ارزیابی می کنیم، به بالاترین سطح در یک سازمان گزارش دهیم: مدیران ارشد و فرمانداران به طور معمول هیئت مدیره یا هیئت امنای، مسئول حسابداری یا کمیته حسابرسی است.

برای موثر بودن فعالیت ممیزی داخلی باید دارای افراد واجد شرایط، ماهر و باتجربه باشد که بتوانند مطابق با آیین نامه اخلاقی و استانداردهای بین المللی کار کنند.

ماهیت حسابرسی داخلی، نقش آن در سازمان و الزامات مربوط به تمرین حرفه ای در چارچوب اقدامات بین المللی حرفه ای (فدراسیون بین المللی برنامه ریزی شده والدین) موجود است. مؤلفه ها و محتوای دقیق فدراسیون مذکور در منطقه راهنمای حرفه ای جهانی وب سایت موجود است.

حسابرسان داخلی می توانند فعالیتهای مختلفی داشته باشند که در زیر به تفصیل شرح داده شده است:

 

1. ارزیابی مدیریت ریسک

2. کمک به مدیریت در بهبود کنترل های داخلی

3. چرا حسابرسی داخلی برای سازمان شما مهم است؟

4. فعالیت های حسابرسی داخلی

5. ارزیابی کنترل ها و مشاوره به مدیران در همه سطوح

6. ارزیابی خطرات

7. تجزیه و تحلیل عملیات و تأیید اطلاعات

8. کار با سایر ارائه دهندگان اطمینان

 

ارزش آن برای سازمان چیست؟

حسابرسان داخلی با مسائلی سروکار دارند که اساساً برای بقا و شکوفایی هر سازمانی مهم است. برخلاف حسابرسان خارجی، آنها فراتر از خطرات و بیانیه های مالی برای در نظر گرفتن موضوعات گسترده تری مانند شهرت سازمان، رشد، تأثیر آن بر محیط و نحوه برخورد با کارکنان خود هستند.

در مجموع حسابرسان داخلی به سازمانها برای موفقیت کمک می کنند. ما این کار را از طریق ترکیبی از اطمینان و مشاوره انجام می دهیم. قسمت اطمینان کار ما شامل ادعای مدیران است که چقدر سیستم ها و فرایندهای طراحی شده برای نگه داشتن سازمان در حال کار هستند.

سپس، ما برای کمک به بهبود آن سیستم ها و فرایندها در صورت لزوم، کمک مشاوره ای ارائه می دهیم.

حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

تفاوت حسابرسی داخلی و خارجی

تفاوت حسابرسی داخلی و خارجی

در حالی که برخی از ویژگی ها را به اشتراک می گذارید، حسابرسی داخلی و خارجی اهداف بسیار متفاوتی دارد.

 

اینها در زیر توضیح داده شده اند:

حسابرسی خارجی حسابرسی داخلی

گزارش به سهامداران یا اعضای خارج از ساختار حاکمیت سازمان ها، هیئت مدیره و مدیریت ارشد که در ساختار حاکمیت سازمان ها هستند.

اهداف با ارائه نظر در مورد گزارش، اعتبار و قابلیت اطمینان را به گزارش های مالی سازمان از طرف ذینفعان خود می افزایند. ارزیابی و بهبود اثربخشی حاکمیت، مدیریت ریسک و فرآیندهای کنترل این اطمینان اعضای هیئت مدیره و مدیریت ارشد را فراهم می کند که به آنها کمک می کند وظایف خود را در قبال سازمان و سهامداران آن انجام دهند.

پوشش گزارش های مالی، خطرات گزارشگری مالی، همه گروه های خطر، مدیریت آنها از جمله گزارش در مورد آنها.

با این وجود مسئولیت بهبود هیچکدام وظیفه گزارش مشکلات است. بهبود برای ممیزی داخلی بایدی است. اما این کار با مشاوره، مربیگری و تسهیل انجام می شود تا مسئولیت مدیریت زیر پا گذاشته نشود.

حسابرسان داخلی باید افراد مستقلی باشند که مایل به ایستادن و شمارش می شوند. کارفرمایان آنها برای آنها ارزش قائل هستند زیرا آنها دیدگاهی مستقل، عینی و سازنده ارائه می دهند. برای این کار آنها به ترکیبی از مهارت ها و دانش بسیار متنوع نیاز دارند.

آنها ممکن است به تیم پروژه مشاوره دهند که یک روز برنامه تغییر دشواری را اجرا می کند، یا روز دیگر یک کلاهبرداری پیچیده در خارج از کشور را بررسی کند.

از همان اوایل اشتغال، آنها با مدیران بالای سازمان در مورد مسائل پیچیده و استراتژیک صحبت می کنند، که یکی از چالش برانگیزترین و پاداش آورترین نقش آنها است.

 

خانوم Fiona Warren یک حسابرس داخلی:

[alert style=”warning”]”این یک حرفه بسیار اجتماعی است و من روزانه با افراد جدیدی ملاقات می کنم که در همه سطوح کار می کنند، از مدیران اجرایی گرفته تا مدیران و کارکنان خط مقدم. همچنین بازگشت و پیگیری کار من پس از حدود یک سال و دیدن اینکه چگونه تلاش های من نه تنها منجر به بهبود کمی نشده است، بلکه توسط افراد مربوطه پذیرفته شده نیز بسیار جایزه دارد.”[/alert]

ارزیابی مدیریت ریسک

حرفه حسابرسی داخلی اساساً مربوط به ارزیابی مدیریت ریسک یک سازمان است. همه سازمانها با خطرات روبرو هستند. به عنوان مثال: خطرات مربوط به اعتبار سازمان در صورت رفتار نادرست با مشتریان خطرات بهداشتی و ایمنی، خطرات شکست تامین کننده، خطرات مرتبط با بازار، ایمنی، امنیت سایبری و خطرات مالی برای نامگذاری برخی از زمینه های اصلی.

رمز موفقیت یک سازمان مدیریت موثر این خطرات است. موثرتر از رقبا و به همان میزان موثر که ذینفعان تقاضا می کنند.

برای ارزیابی چگونگی مدیریت ریسک حسابرس داخلی کیفیت فرآیندهای مدیریت ریسک، سیستم های کنترل داخلی و فرآیندهای حاکمیت شرکتی را در تمام بخشهای سازمان ارزیابی می کند و این را مستقیم و مستقل به بالاترین سطح مدیریت اجرایی و به کمیته حسابرسی هیئت مدیره انتقال میدهد

 

کمک به مدیریت در بهبود کنترل های داخلی

دانش حسابرس داخلی در زمینه مدیریت ریسک، همچنین وی را قادر می سازد تا به عنوان یک مشاور عمل کند و به عنوان یک کاتالیزور برای بهبود عملکردهای یک سازمان مسائل را ارائه کند.

بنابراین به عنوان مثال: اگر یک مدیر خط در مورد یک حوزه مسئولیت خاص نگران باشد، کار با حسابرس داخلی می تواند به شناسایی پیشرفت ها کمک کند. یا شاید یک پروژه مهم جدید در حال انجام است. حسابرس داخلی می تواند به شما کمک کند تا اطمینان حاصل شود که ریسک های پروژه به وضوح شناسایی شده و با اقدامات انجام شده برای مدیریت آنها ارزیابی می شود.

حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

چرا حسابرسی داخلی برای سازمان شما مهم است؟

چرا حسابرسی داخلی برای سازمان شما مهم است؟

حسابرس داخلی با گزارش دادن به مدیریت اجرایی ارزیابی خطرات مهم و برجسته سازی موارد ضروری، به مدیران اجرایی و هیئت مدیره کمک می کند تا نشان دهد که آنها از طرف ذینفعان خود سازمان را به طور موثرتری مدیریت می کنند. این در بیانیه ماموریت حسابرسی داخلی خلاصه می شود که می گوید نقش حسابرسی داخلی “افزایش و محافظت از ارزش سازمانی با ارائه اطمینان، هدف و مشاوره و بینش مبتنی بر ریسک” است.

[alert style=”warning”]از این رو حسابرسان داخلی  همراه با مدیریت اجرایی، مدیریت غیر اجرایی و حسابرسان خارجی، بخشی مهم از سطح بالای حاکمیت هر سازمان هستند.[/alert]

 

فعالیت های حسابرسی داخلی

در زیر موارد اصلی یک حسابرس داخلی آورده شده است:

در این زمینه ها، مهم است که حسابرس داخلی را به عنوان دوست حیاتی سازمان در نظر بگیریم. کسی که می تواند رویه فعلی را به چالش بکشد، بهترین روش را قهرمان کند و یک کاتالیزور برای پیشرفت باشد. به طوری که سازمان به طور کلی اهداف استراتژیک خود را محقق می کند!

 

ارزیابی کنترل ها و مشاوره به مدیران در همه سطوح

نقش ممیزی داخلی در ارزیابی مدیریت ریسک گسترده است زیرا همه از اتاق پست تا اتاق هیئت مدیره درگیر کنترل داخلی هستند. کار حسابرس داخلی شامل ارزیابی لحن و فرهنگ مدیریت ریسک سازمان در یک سطح از طریق ارزیابی و گزارش در مورد اثربخشی اجرای سیاست های مدیریت در سطح دیگر است.

ارزیابی خطرات

این وظیفه مدیریت است که خطرات پیش روی سازمان را شناسایی کند و درک کند که در صورت عدم مدیریت موثر آنها، بر تحقق اهداف تأثیر می گذارد. مدیران باید درک کنند که سازمان با چه ریسکی مایل است با آن زندگی کند و برای اطمینان از عدم عبور از این محدودیت ها، کنترل ها و سایر محافظات را پیاده سازی کند.

برخی از سازمان ها اشتهای بالاتری برای خطر ناشی از تغییر روند و شرایط تجاری / اقتصادی دارند. بنابراین تکنیک های حسابرسی داخلی از یک فرم مبتنی بر واکنش و کنترل به یک رویکرد فعال تر و مبتنی بر ریسک تغییر یافته است.

[alert style=”error”]این حسابرس داخلی را قادر می سازد تا نگرانی ها و فرصت های احتمالی آینده را فراهم کند و اطمینان، مشاوره و بینش را در مواردی که بیشتر مورد نیاز است فراهم کند.[/alert]

تجزیه و تحلیل عملیات و تأیید اطلاعات

دستیابی به اهداف و مدیریت منابع سازمانی ارزشمند به سیستم ها، فرایندها و افراد نیاز دارد. حسابرسان داخلی با مدیران خط همکاری نزدیک می کنند تا عملیات را بررسی کنند و سپس یافته های خود را گزارش دهند.

حسابرس داخلی باید به خوبی در اهداف استراتژیک سازمان خود و بخشی که در آن فعالیت می کند تبحر داشته باشد، به طوری که آنها درک روشنی از چگونگی قرار گرفتن عملیات هر قسمت از سازمان را در تصویر بزرگتری داشته باشند.

 

کار با سایر ارائه دهندگان اطمینان

ارائه اطمینان به مدیریت اجرایی و کمیته حسابرسی هیئت مدیره مبنی بر اینکه بطور موثر ریسک ها مدیریت می شوند، حوزه انحصاری حسابرسی داخلی نیست. احتمالاً ارائه دهندگان اطمینان دیگری نیز دارند که نقشی مشابه دارند.

این می تواند شامل متخصصان مدیریت ریسک، افسران انطباق، بازرسان تقلب، مدیران کیفیت و کارشناسان امنیتی باشد که فقط چند مورد را ذکر می کند. تفاوت این منابع اطمینان با حسابرسان داخلی در این است که حسابرسی داخلی مستقل از عملیات مدیریتی است و قادر به ارائه نظرات عینی و بی طرفانه در مورد نحوه گزارش و مدیریت ریسک ها است.

استقلال حسابرسی داخلی از مدیریت های اجرایی از طریق خط گزارش عملکردی آن به رئیس کمیته حسابرسی و یک خط گزارش اداری به رئیس اجرایی به عنوان ارشدترین مدیر اجرایی، حاصل می شود. جنبه جالب توجه در این ساختار این است که حسابرسان داخلی می توانند سازنده کار کنند

با سایر ارائه دهندگان تضامین، اطمینان حاصل کنید که کمیته حسابرسی هیئت مدیره تمام اطمینان لازم را برای تشکیل نظر در مورد چگونگی سازمان برای مدیریت خطرات خود دریافت می کند. این همچنین به معنای بهینه سازی منابع اطمینان خاطر موجود با جلوگیری از تکرار و ایجاد شکاف در زمینه اطمینان است. کار گروهی و ایجاد روابط کاری موثر ویژگی اصلی حسابرسی داخلی است.

اما مانند همه مشاغل، حسابرسی داخلی مهارت های خاص خود و شرایط خاص خود، استانداردهای فنی و کدهای عملیاتی خود را دارد.

در حالی که مهارت های مالی حسابداران بسیار مفید است، اما برای انجام کار خود به طور موثر  حسابرسان داخلی باید سطح بالایی از مهارت و دانش حسابرسی داخلی فنی را نیز داشته باشند. آنها همچنین باید ارتباط برقرار کننده موثر، مدیران خوب برای پروژه ها و مذاکره کننده قوی ای باشند.

 

بیشتر بخوانید:

 

_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش اول)
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش دوم)
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش سوم)
_ اهمیت حیاتی ارتباطات تجاری در زمینه حسابداری
_ مجموعه ای از پرکاربردترین اصطلاحاتی حسابداری که حسابداران باید بداند!
_ چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم؟ + راه های تشخیص حسابدار با تجربه
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ۷ مسئله برتر حسابداران در سال ۲۰۲۱ و چگونگی غلبه بر آنها
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ مالیات بر ارث املاک + مالیات بر مستغلات
_ بیمه بیکاری چیست؟ شرایط و قانون بیمه بیکاری سال 1400

 

[hover_color align=”center” background=”#044675″ background_hover=”#044675″ border=”” border_hover=”” border_width=”2px” border_radius= “10px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.[/hover_color]

 

برای اشتراک در شبکه های اجتماعی از آیکون های زیر استفاده نمایید

[icon_bar icon=”icon-instagram” link=”https://www.instagram.com/matinaccounting/” target=”” size=”large” social=”instagram”] [icon_bar icon=”icon-twitter” link=”https://twitter.com/group_matin” target=”” size=”large” social=”twitter”] [icon_bar icon=”icon-linkedin” link=”https://www.linkedin.com/in/mehran-amirahmadi-534999216/” target=”” size=”large” social=”linkedin”] [icon_bar icon=”icon-youtube” link=”https://www.youtube.com/channel/UCCrJmvjty-aTX36DtibVBJw” target=”” size=”large” social=”youtube”]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین