چه کسانی مشمول پرداخت مالیات سکه می شوند؟
زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله: 5 دقیقه
ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (چیستی و چرایی چه کسانی مشمول پرداخت مالیات سکه می شوند) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.
از سال ۹۷ به بعد افرادی که از بانک مرکزی سکه خریداری میکردند،موظف به پرداخت مالیات بودند،اما در سال گذشته،مالیات سکه بیش از دو برابر افزایش یافت.خریداران سکه می بایست بین ۹۶۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت کنند.
اما سوالی که مطرح میشود این است که چه کسانی مشمول پرداخت مالیات می شوند؟ برای پاسخ به این سوال در مقاله چه کسانی مشمول پرداخت مالیات سکه می شوند با ما همراه باشید.
مالیات بر سکه یکی از مالیات های دریافتی دولت می باشد .طبق قانون دولت موظف است همه ساله با توجه به نرخ تورم و اقتصادی کشور،میزان مالیات سکه طلا را مشخص نماید.
طبق آیین نامه این مبلغ باید به اجرت و ساخت طلا اضافه شده و از مشتری دریافت شود.صنف طلافروشان موظف هستند تا اظهارنامه مالیاتی خود را سر موعد مقرر برای اداره مالیات ارسال کنند.
در مورد سکه نیز بانک مرکزی میزان مالیات دریافتی را بر اساس تعداد سکه خریداری شده تعیین می کند.
بررسی جزئیات اخذ مالیات از خریداران سکه در سال گذشته از بانک مرکزی،بیانگر این است که محاسبه مالیات برای مشمولان آن سنگین تر و سختگیرانه تر شده.به این صورت که هم از تعداد سکه های خریداری شده که از مالیات معاف میشوند کم شده،هم بر مبلغ این مالیات افزوده شده است.
قوانین مالیات های مستقیم
بر اساس قوانین مالیات های مستقیم،تمامی افرادی که از بانک مرکزی سکه خریده اند،باید مالیات آن را پرداخت کنند.افرادی که بین ۱ تا ۵ سکه خریداری کردهاند مشمول پرداخت مالیات نمی شوند.اما اگر فردی بیش از پنج عدد سکه خریده باشد،بسته به تعداد سکه باید مالیات بپردازد.هر چه تعداد سکه های خریداری شده بیشتر باشد،مبلغ مالیات نیز افزایش یافته و بیشتر میشود.
افزایش چند برابری رقم مالیات!
نکته قابل توجه در مورد مالیات سکه،افزایش قابل توجه رقم آن و کاهش سطح معافیت مالیاتی می باشد.
در سال ۹۷ تعداد سکه های معاف از مالیات ۲۰ سکه بود.اما در سال ۹۹ این تعداد به ۵۰ که رسید.حداکثر رقم مالیات در سال ۹۷ برای خریداران ۲۰۰ سکه بود،که مبلغ مالیات آن در مجموع ۵۰ میلیون تومان بوده است.اما در سال گذشته افرادی که تعداد ۱۰۵ سکه از بانک مرکزی خریده باشند می بایست ۱۶۰ میلیون تومان مالیات بدهند.
برخی از افراد معتقدند که امسال دولت درصدد است تا درآمد مالیاتی خود را به هر طریق افزایش دهد.در واقع بر اساس لایحه بودجه،دولت امسال باید ۲۴۷ میلیارد تومان مالیات دریافت کند.این رقم با توجه به شرایط فعلی کرونایی و کسادی کسب و کارها،کار دشواری است.
رقم مالیات چقدر است؟
۱_تمامی مشمولین این مالیات مقطوع و تکالیف آنها بدین شرح است:
تمامی افرادی که در سال ۹۹ اقدام به خرید حداکثر ۱۰۵ سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران کرده اند،مشمول پرداخت مالیات می شوند.این دسته از خریداران سکه از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون صدرالاشاره و تنظیم اظهارنامه مالیاتی معاف می باشند.
با استناد به قسمت اخیر تبصره ماده (۱۰۰)قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴، مالیات اشخاص موضوع این بند که اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر تسلیم نمایند،بر اساس رسیدگی به اسناد و مدارک ارائه شده تعیین خواهد شد.
۲_میزان مالیات مقطوع قابل پرداخت اشخاص حقیقی دریافت کننده سکه بر اساس تعداد سکه خریداری شد طی سال ۹۹:
- تا ۵ قطعه سکه معاف از مالیات
- کسانی که ۱۵ سکه خریداری کرده اند،نسبت به مازاد ۵ سکه،به ازای هر سکه باید۹۶۰ هزار تومان مالیات بپردازند.این افراد در مجموع باید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مالیات بپردازند.
- کسانی که ۲۵ سکه خریداری کرده اند،نسبت به مازاد ۱۵ تا ۲۵ سکه به ازای هر سکه باید یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان مالیات بپردازند.در واقع این اشخاص باید در مجموع ۲۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مالیات بدهند.
- کسانی که تعداد ۱۰۵ سکه خریداری کردهاند،نسبت به مازاد ۲۵ سکه تا ۱۰۵ سکه،به ازای هر قطعه سکه باید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مالیات بپردازند.در واقع این افراد باید در مجموع مبلغ ۱۶۰ میلیون تومان مالیات بپردازند.
۳_سایر افراد
اشخاصی که در سال ۱۳۹۹ اقدام به دریافت بیش از ۱۰۵ سکه نموده اند،و همچنین مشاغلی که بر حسب سوابق پرونده با مجوز صادر شده است سوی مراجع ذی ربط،به شغل خرید و فروش سکه مشغول اند،مشمول این دستورالعمل نمیشوند.این دسته از افراد مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات مربوط در موعد مقرر(پایان خرداد ۱۴۰۰)میباشند.
آخرین مهلت پرداخت مالیات
مهلت پرداخت مالیات برای افرادی که در سال ۹۹ اقدام به خرید سکه کردند،حداکثر تا پایان خرداد سال ۱۴۰۰ میباشد.خریداران موظفند با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور،به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند.
اگر شخصی موفق نشود در زمان مقرر شده مالیات خود را پرداخت کند،بر اساس ماده(۱۹۰)قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴ مشمول تعلیق جریمه دیرکرد خواهد شد.
در واقع به ازای هر یک ماه دیرکرد معادل ۲.۵درصد جریمه به مالیات متعلقه هر شخص افزوده می شود. به عنوان مثال خریدار ۱۰سکه با مالیات ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان،با یک ماه دیرکرد در پرداخت،باید ۹ میلیون و ۸۴۱ هزار تومان مالیات بپردازد.
در خصوص افرادی که امکان پرداخت مالیات تعیین شده را به صورت کامل تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۰ ندارند، مالیات مقطوع تعیین شده حداکثر تا چهار ماه به صورت مساوی تقسیط می شود.
به طور کلی شاید بتوان گفت،دلیل گرفتن مالیات بر عایدی سرمایه میتواند باعث ایجاد عدالت مالیاتی بین مردم شود.مالیات برای برقراری عدالت بیشتر در جامعه و کنترل سوداگری در بخشهای مختلف سرمایهپذیر،مانند مسکن اتخاذ میشود.دولتها به کمک دریافت مالیات میتوانند هزینههای خود را پوشش داده،و برای افزایش رفاه حال مردم تلاش کنند.
بیشتر بخوانید:
_ درمانگاه یا کلینیک چیست؟
_ مفاصا حساب بیمه چیست؟
_ راس گیری چک چیست؟
_ ثبت سفته در دفتر حسابداری
_ حسابداری مدیریت و هرآنچه که باید از آن بدانید
_ تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی
_ صورت مغایرت بانکی چیست؟
_ تراز آزمایشی چیست و چه تفاوتی با ترازنامه دارد؟
_ تسهیم سربار چیست و انواع آن کدامند؟
_ حساب های انتظامی در حسابداری چیست؟
_ علت قطع شدن یارانه + دلایل مسدود شدن حساب متصل یارانه
_ فسخ قرارداد چیست؟ همه چیز درباره فسخ قرارداد کاری
_ سامانه ساد ۲۴ چیست؟ + ویژگی ها و کارایی
_ بازار بورس چیست؟ + عملکرد های بازار سهام (بخش دوم)
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ انواع مالیات ها + قوانین مالیاتی ایرانی آمریکایی های مقیم در ایران
_ سازمان بیمه تامین اجتماعی + انواع بیمه ها و قوانین بیمه ای حاکم بر جامعه
_ حسابرسی مالی چیست؟ + هدف اصلی حسابرسی مالی
_ قوانین و مقررات بیمه ایران (سرمایه گذاران خارجی) + تبصره ها
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش اول)
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش دوم)
_ حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار
اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.