ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف و اهمیت شغل ممیز مالیاتی

ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خوانید:

  • بازرس مالیات کیست؟
  • مسئولیت های کلیدی بازرس مالیات
  • اهمیت وجود شغل ممیز مالیات
  • حقوق و مزایا این شغل

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله: 8 دقیقه
[divider height=”45″ style=”default” line=”default” color=”” themecolor=”0″]

[hover_color align=”right” background=”#0589ad” background_hover=”#0589ad” border=”” border_hover=”” border_width=”2px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (ممیز مالیاتی) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.[/hover_color]

بازرس ممیز مالیاتی کیست؟

حسابرس مالیاتی حرفه ای است که سوابق مالی را ارزیابی می کند تا تعیین کند که آیا آنها با قوانین قابل اجرا مطابقت دارند یا خیر. همه بازرسان مالیاتی اصول حسابداری را در طول وظیفه خود اعمال می کنند.

[alert style=”warning”]آنها تلاش می کنند تا بررسی کنند آیا شرکت ها، افراد، آژانس ها و سازمان ها از قوانین مالیات دولتی، ایالتی و محلی پیروی می کنند یا خیر![/alert]

ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف و اهمیت شغل ممیز مالیاتی

بازرس ممیز مالیاتی کیست؟

مسئولیت های کلیدی

حسابرسان مالیاتی وظایف زیر را انجام می دهند:

 

1. بررسی دقیق اسناد و مدارک مالی

اولین وظیفه یک ممیز مالیاتی، بررسی دقیق اسناد مالی شرکت‌ها و تطابق آن با اظهارنامه‌ های اعلامی آن‌ها است.

فرار مالیاتی تنها به عدم پرداخت مالیات اطلاق نمی‌شود، بلکه مجموعه‌ها ممکن است با اعلام غیرواقعی اسناد و مدارک مالی خود سعی بر کم کردن میزان مالیات خود را داشته باشند.

 

2. ملاقات با سرپرستان ویا مدیران شرکت‌ها

در گزارش‌های مالی ممکن است ابهاماتی برای سازمان مالیات وجود داشته باشد، در این مواقع ضرورت دارد که ممیز که به او (کارشناس مالیاتی) نیز گفته می‌شود، برای ملاقاتی با مدیران مجموعه حاضر شود و این ابهامات را رفع کند.

 

3. بررسی وجود نقض در مدارک و یا تقلب

برخی شرکت‌ها ممکن است با دستکاری اسناد سعی بر ایجاد اشکال در کار داشته باشند. چنین تقلب‌هایی باید از طرف ممیز مالیاتی، بررسی شده و از بروز آن‌ها جلوگیری شود.

 

4. حل اختلافات در جلسات مذاکره

گاهی ممکن است شرکت‌ها که در اصطلاح تخصصی مالیاتی به آنان مؤدی مالیاتی نیز گفته می‌شود، از روند پرداخت مالیات راضی نباشند و شکایتی از میزان آن داشته باشند.

در چنین مواقعی حق قانونی آن‌ها است که شکایت تنظیم کرده و آن را پیگیری کنند. زمانی که شکایت تنظیم شود و در جریان کار قرار بگیرد، این ممیز مالیاتی است که وظیفه رسیدگی به آن را از طریق انجام مذاکره با مؤدی (ها) دارد.

 

5. نماینده سازمان مالیات در دادگاه

چنانچه شکایت مؤدیان به مراحل بالاتری برسد و با درخواست تشکیل دادگاه تجدید نظر موافقت شود، کارشناسان امور مالیاتی افرادی هستند که در دادگاه به عنوان نماینده سازمان مالیات حاضر می‌شوند. این دادگاه زمانی تشکیل می‌شود که مؤدی رأی سازمان مالیات مبنی بر پرداخت مالیات را قبول نکند.

 

6. انجام بازرسی از شرکت‌ها

ممکن است باتوجه به خواست و نیاز سازمان مالیات، دلیلی برای بازرسی شرکت‌ها وجود داشته باشد. در این زمان ممیز مالیاتی باید کارکنان اداری آن شرکت را به شیوه‌ای هدایت کند که در امر بازرسی، با او همکاری داشته باشند.

 

7. اداره کردن ارتباط بین شرکت و سازمان مالیات

شرکت‌های مشمول مالیات، همیشه نیاز دارند تا با سازمان مالیات در ارتباط باشند. کارشناسان امور مالیاتی، این وظیفه را برعهده دارند تا این ارتباط را اداره کرده و نیاز دو طرف را برطرف سازند.

 

انواع بازرسان مالیاتی

حسابرسان مالیاتی می توانند بازرسان داخلی، خارجی و یا دولتی باشند! حسابرسان داخلی برای انجام حسابرسی و انجام سایر وظایف حسابداری در یک شرکت به کار می پردازند. آنها می توانند به شناسایی تقلب، اشتباهات مالیاتی و سوءمدیریت وجوه کمک کنند.

حسابرسان خارجی اشخاص ثالث بی طرف هستند. آنها به مشتریان خود کمک می کنند تا فرم های مالیاتی را تشکیل دهند و کارکنان را در مورد مزایای مالیاتی آموزش دهند. حسابرسان دولتی در سرویس درآمد داخلی استخدام می شوند.

[alert style=”warning”]آنها حسابرسی تصادفی برای شرکتها انجام می دهند، خصوصاً شرکتهایی که مظنون به فرار مالیاتی یا کلاهبرداری هستند.[/alert]

ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف و اهمیت شغل ممیز مالیاتی

انواع بازرسان مالیاتی

اهمیت وجود شغل ممیز مالیاتی

در بسیاری از سازمان‌ها، سمت‌های نظارتی برای اجرای دقیق امور مختلف وجود دارند. اگرچه اصل بر اعتماد طرفین است، با این حال وجود چنین افراد و مشاغلی برای جلوگیری از تخلفات احتمالی ضروری است. به هر حال مالیات یکی از بخش‌های مهم درآمد دولت‌ها است و اگر نظارتی بر دریافت درست آن نباشد حجم بزرگی از این درآمدها دستخوش کاستی ها می‌شود.

عناوین شغلی ممیزان مالیاتی

 

[alert style=”info”]در این مقاله تا به این جا درمورد ممیزی صحبت هایی کردیم که با عنوان کارشناس امور مالیاتی نیز شناخته می‌شود. در سازمان مالیات کشور علاوه‌بر این کارشناس، چند عنوان یا رده شغلی دیگر نیز وجود دارد، که در نام آن‌ها کلمه ممیز دیده می‌شود.[/alert]

کمک ممیز

این‌ها افرادی هستند که از آموزشگاه عالی وزارت دارایی فارغ‌التحصیل شده‌اند یا این که کارشناسی خود را در رشته امور مالی اقتصادی یا بازرگانی دریافت کرده‌اند. وظیفه این افراد، تأیید نامه‌ها و نگارش آن‌ها است که البته باید به تأیید نهایی ممیز مالیاتی برسند.

 

کارشناس ارشد مالیاتی یا «سر ممیز»

این افراد از بین فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی انتخاب می‌شوند، که ۵ سال سابقه در سازمان امور مالیاتی داشته باشند. پس از آن که کارمندان ۴ سال در عنوان کمک ممیز فعالیت کردند، می‌توانند وارد شغل سر ممیزی شوند.

[alert style=”info”]وظیفه این افراد، سرپرستی واحدهای مالیاتی است و ممیز و سر ممیز، هر دو وظیفه رسیدگی به مالیات‌ها را دارند![/alert]

 

رئیس گروه مالیاتی یا «ممیز کل»

چنانچه کارمندی در اداره مالیات بیش از ۸ سال سابقه داشته باشد و تحصیلات او کارشناسی ارشد یا بالاتر باشد، می‌تواند برای ورود به شغل ممیز کل درخواست دهد. چنانچه شخصی ۴ سال در سمت سر ممیزی فعالیت کرده باشد نیز می‌تواند به این عنوان ارتقا یابد.

[alert style=”warning”]Iوظیفه ممیز کل، رسیدگی به اموری مانند تأیید پرونده‌ها برای ورود به دادگاه حل اختلاف و تأیید بخشش‌های مالیاتی است.[/alert]

 

چگونه حسابرس مالیاتی شوید

کسانی که می خواهند حسابرس مالیاتی شوند باید دوره کارشناسی حسابداری را بگذرانند. مدرک حسابداری دانش جویان را قادر می سازد تا موضوعات مختلف مربوط به حسابداری را از جمله قوانین مالیاتی، کشف تقلب و حسابرسی فرا بگیرند.

کسانی که با مدرک کاردانی فارغ التحصیل می شوند نیز می توانند تحت نظارت حسابرس باتجربه و دارای مجوز برای برخی از مشاغل سطح ورودی واجد شرایط شوند.

دولت فدرال علاوه بر داشتن مدرک تحصیلی، ممیزین مالیاتی را ملزم به دریافت گواهینامه (حسابداران قسم خورده) می کند. آزمون صدور گواهینامه حسابداران رسمی توسط هیئت های حسابداری دولتی برگزار می شود.

متقاضیان برای واجد شرایط بودن در آزمون حداقل به مدرک تحصیلی نیاز دارند. با این حال تجربه کار را به عنوان جایگزین نیازهای دانشگاهی مجاز می دانند. دارندگان این مدرک برای حفظ اعتبار باید ادامه تحصیل دهند.

آغاز راه حسابداری!

برای شروع به عنوان حسابرس، شما به مقدار قابل توجهی تجربه کار ترجیحاً دو تا سه سال نیاز خواهید داشت. می توانید برای پست های سطح ابتدایی در سازمان های دولتی مانند (خدمات درآمد داخلی) و شرکت های مشاوره خصوصی درخواست دهید. همچنین می توانید در یک شرکت به عنوان حسابرس داخلی استخدام شوید.

[alert style=”warning”]جدا از تجربه، شما باید مهارت های خاصی را کسب کنید تا بتوانید به طور موثر کار کنید و چشم اندازهای شغلی خود را بهبود ببخشید. شما باید یک متفکر مهم باشید و بتوانید هنگام تجزیه و تحلیل گزارش های مالی منطق را اعمال کنید. شما همچنین باید در ریاضیات مهارت کافی داشته باشید، صداقت داشته باشید و به خوبی با کارمندان و سایر سهامداران ارتباط برقرار کنید.[/alert]

چشم انداز اشتغال

حسابرسان مشتاق، باید انتظار اشتغال خوبی در آینده داشته باشند. اداره کار و آمار پیش بینی می کند که میزان اشتغال حسابرسان از سال 2016 تا 2026 10 درصد افزایش یابد. این دفتر انتظار دارد که رشد اشتغال با فضای اقتصادی مطلوب کشور ارتباط تنگاتنگی داشته باشد. بسیاری از شرکت ها برای بررسی انطباق مالیاتی و تهیه گزارش های مالیاتی به بازرسان نیاز دارند.

حقوق

بر اساس اعلام اداره کار و آمار، متوسط ​​دستمزد سالانه حسابرس مالیاتی و حسابداران 60 میلیون تومان است.

حسابرسی مالیاتی یک حرفه بسیار جذاب است که به افرادی نیاز دارد که بتوانند اطلاعات را به صورت انتقادی تجزیه و تحلیل کنند و هرگونه مسائل مالیاتی را که ممکن است وجود داشته باشد، شناسایی کنند.

[hover_color align=”right” background=”#0589ad” background_hover=”#0589ad” border=”” border_hover=”” border_width=”2px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]به عنوان یک بازرس مالیاتی، می توانید در شرکت های خصوصی، سازمان های دولتی یا شرکت های مشاوره استخدام شوید.[/hover_color]

 

بیشتر بخوانید:

 

_ اهمیت حیاتی ارتباطات تجاری در زمینه حسابداری
_ مجموعه ای از پرکاربردترین اصطلاحاتی حسابداری که حسابداران باید بداند!
_ چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم؟ + راه های تشخیص حسابدار با تجربه
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ۷ مسئله برتر حسابداران در سال ۲۰۲۱ و چگونگی غلبه بر آنها
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی

 

[hover_color align=”center” background=”#044675″ background_hover=”#044675″ border=”” border_hover=”” border_width=”2px” border_radius= “10px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.[/hover_color]

 

برای اشتراک در شبکه های اجتماعی از آیکون های زیر استفاده نمایید

[icon_bar icon=”icon-instagram” link=”https://www.instagram.com/matinaccounting/” target=”” size=”large” social=”instagram”] [icon_bar icon=”icon-twitter” link=”https://twitter.com/group_matin” target=”” size=”large” social=”twitter”] [icon_bar icon=”icon-linkedin” link=”https://www.linkedin.com/in/mehran-amirahmadi-534999216/” target=”” size=”large” social=”linkedin”] [icon_bar icon=”icon-youtube” link=”https://www.youtube.com/channel/UCCrJmvjty-aTX36DtibVBJw” target=”” size=”large” social=”youtube”]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین