حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش اول)

آیا می دانید بیش از 30 درصد مشاغل جدید به دلیل اتمام نقدینگی و نداشتن سیستم حسابدری شکست می خورند؟ این جای تأسف دارد، اما با ایجاد و راه اندازی سرویس حسابداری مناسب می توان از آن جلوگیری کرد.

حسابداری موضوع مهمی است که صاحبان مشاغل باید بدانند، به خصوص که اغلب “زبان تجارت” محسوب می شود.

خوشبختانه، شما نیازی به تسلط بر حسابداری ندارید، اما لازم است که درک کاملی از اصول داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که تجارت شما سودآور است.

در این راهنما، ما به چگونگی ساده سازی روند حسابداری راه اندازی شما خواهیم پرداخت. این شامل انتخاب روش حسابداری صحیح، دانستن سه صورت اصلی مالی، استخدام افراد مناسب، استفاده از نرم افزار مناسب و داشتن یک طرح تجاری است که وظایف حسابداری هفتگی و ماهانه را مشخص می کند.

 

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:

  • یک روش حسابداری انتخاب کنید
  • سه صورت اصلی مالی را بشناسید
  • از نرم افزار حسابداری مناسب استفاده کنید
  • افراد مناسب را استخدام کنید
  • وظایف اساسی حسابداری
  • بینش های خبره
  • بسته شدن

حسابداری برای شرکتهای نوپا (بخش اول)

 

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله : 13 دقیقه
[divider height=”45″ style=”default” line=”default” color=”” themecolor=”0″]

[highlight background=”” color=””]راهنمای کامل حسابداری برای شرکت های نوپا[/highlight]

یک روش حسابداری انتخاب کنید

حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک، مسائل حقوقی حسابداری برای شرکت های نوپا

یک روش حسابداری انتخاب کنید

حسابداری دو روش اصلی دارد. روش تعهدی و روش نقدی. این رویکردها بر چگونگی ثبت موارد خاص مانند فروش و بدهی در صورتهای مالی تأثیر می گذارد. همچنین، برخی از انواع مشاغل برای انتخاب روش تعهدی مورد نیاز است، اما این امر براساس صنعت ها و همچنین کشور ها متفاوت است.

طبق آمار مشاغل کوچک و تاجران تنها که درآمد یا گردش مالی آنها کمتر از 5 میلیارد در سال است می توانند از حسابداری نقدی استفاده کنند! مشاغل در این مرحله و پس از رشد بیش از این رقم می توانند از حساب نقدی به حسابداری تعهدی تبدیل شوند.

در حقیقت، بیشتر مشاغل بزرگ که حداقل درآمد 10 میلیاردی دارند، لازم است از حسابداری تعهدی استفاده کنند! سرانجام، انواع خاصی از مشاغل مانند پذیره نویسان مطرح دنیا و فروشندگان اوراق بهادار باید از حسابداری تعهدی استفاده کنند.

روش تعهدی

این روش تشخیص می دهد چه موقع مشتری را تبدیل به ماشین پولسازی می کنید! یا به طلبکاران بدهکار هستید. این نوعی از ردیابی معاملات است که در زمان بجا و واقعی خود اتفاق می افتد، حتی اگر پرداخت هنوز انجام نشده باشد. در واقع نیازی به دریافت یا پرداخت وجه ندارید تا بتوانید آنها را در صورت های مالی خود بگنجانید.

یکی از ویژگیهای اصلی این استاندارد موارد خطی حسابهای دریافتنی و حسابهای پرداختنی است. حساب های دریافتنی منعکس کننده درآمد آتی است که قبض شده اما هنوز دریافت نشده است.

برعکس، حسابهای پرداختنی بدهیهای آینده را نشان می دهد که از آنها مبالغی شارژ شده اما هنوز پرداخت نشده است.

در این استاندارد، بیشتر از روش وجه نقد استفاده می شود. زیرا نسخه واقع بینانه تری از درآمد و هزینه ها را در یک بازه زمانی خاص به شما ارائه می دهد. با این حال، حتماً جریان نقدینگی خود را کنترل کنید! زیرا حساب نکردن درآمد و بدهی های آینده می تواند در طولانی مدت به تجارت شما آسیب برساند.

در آخر، با یک متخصص مالیات کاربلد مشورت کنید تا ببینید آیا طبق قانون شما مجبور به استفاده از این روش هستید یا خیر!

حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک، مسائل حقوقی حسابداری برای شرکت های نوپا

متخصص مالیات کاربلد

روش نقدی

روش وجه نقد ساده تر از اقلام تعهدی است زیرا وجوه را هنگام دریافت یا پرداخت شناسایی می کند. با این روش، در هیچ یک از موارد خط حساب های دریافتنی یا حساب های پرداختنی وجود ندارند! بسیاری از مشاغل کوچک استفاده از این روش را انتخاب می کنند زیرا دنبال کردن آن آسان تر است و زمان وقوع معاملات را با دقت مشخص می کنند.

[alert style=”warning”]با این حال، درصورت رشد کسب و کار یا در صورت اجرای قانون، از روش تعهدی استفاده کنید. روش تعهدی، سازماندهی امور مالی شما را به ویژه به عنوان مقیاس های تجاری آسان تر می کند. حساب های دریافتنی و حساب های پرداختنی می تواند شما را قادر سازد تا در زمان واقعی دارایی ها و بدهی ها را به روز نگه دارید.[/alert]

سه صورت اصلی مالی را بدانید!

هر سیستم حسابداری استارتاپی بر اساس سه صورت اصلی مالی ساخته شده است. که عبارتند از ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد است.

هر بیانیه اجزای اصلی کسب و کار شما مانند درآمد، هزینه ها، دارایی ها، بدهی ها و انواع جریان های نقدی را تجزیه می کند!

نیازی نیست که تک تک جزئیات را بفهمید! اما باید معنی سطح بالای هر یک را به همراه ارتباط آن با سایر صورتهای مالی اصلی بدانید.

بیایید این سه صورت، موارد اصلی را که در گزارش های مالی نشان می دهد و سایر حقایق مهمی که باید بدانید برای کمک به شما در تصمیم گیری حسابداری برای کسب و کار، تجزیه و تحلیل می کنیم.

ترازنامه
حسابداری برای شرکتهای نوپا – ترازنامه
ترازنامه دارایی ها و بدهی های شما را نشان می دهد که پایه و اساس وضعیت مالی شرکت شما است.

فرمول ترازنامه:  دارایی=بدهی + حقوق صاحبان سهام

بیایید این را تجزیه کنیم:

حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک، مسائل حقوقی حسابداری برای شرکت های نوپا

دارایی=بدهی + حقوق صاحبان سهام

 

[quick_fact heading=”” title=”” number=”” prefix=”” label=”%” align=”center” animate=””]برای دریافت بهترین خدمات از ما مشاوره رایگان دریافت نمایید[/quick_fact]

 

دارایی مواردی است که شرکت شما در اختیار دارد و می تواند در آینده منافع اقتصادی ایجاد کند، مانند پول نقد و موجودی کالا
بدهی ها تعهدات شرکت شما هستند و شامل بدهی های کوتاه مدت که به همراه مالیات قابل پرداخت است.
حقوق صاحبان سهام همان چیزی است که  شما از منظر هزینه ارزش دارید! هر آنچه پس از کسر بدهی ها از دارایی ها باقی مانده متعلق به صاحب (صاحبان) شرکت است. این ارزش سرمایه گذاری مالک برای تجارت را نشان می دهد.
اگر یک شرکت تجاری عمومی هستید، معادله برای انعکاس سهام سهامداران کمی متفاوت است.

فرمول این سناریو: دارایی=بدهی+حقوق صاحبان سهام است. ارزش سهامداران به پولی گفته می شود که سرمایه گذاران به شرکت شما برای کمک به رشد آن داده اند. یک مثال متداول برای تأمین مالی سهام، زمانی است که یک شرکت دارایی خود را که به آن سهام نیز گفته می شود، در حین عرضه اولیه (IPO) به مردم بفروشد. این سرمایه گذاران سهام شرکت شما را خریداری کرده و تمایل به دریافت بازدهی مثبت از پول خود دارند!

ترازنامه به دارایی ها و بدهی های جاری یا بلند مدت تقسیم می شود:

داراییها و بدهیهای جاری: اینها در اولین سطر ترازنامه ظاهر می شوند! به ترتیب به وجوه کوتاه مدت و بدهی های شرکت شما اشاره دارند. همچنین، این اقلام دارای نقدینگی بیشتری نسبت به دارایی ها و بدهی های بلند مدت هستند. زیرا به راحتی می توانند به پول نقد تبدیل شوند! به عنوان مثال، موجودی یک کالا بسیار راحت تر از یک وسیله یا یک انبار اداری بزرگ قابل فروش یا انحلال است!

داراییها و بدهیهای بلند مدت:

زیر داراییها و بدهیهای جاری موجود در ترازنامه، دارایی های بلند مدت شامل املاک و مستغلات و ماشین آلات است. که به اندازه نقدینگی با ارزش و در اولویت نیستند! پس بنابراین تبدیل آنها به پول نقد زمان بیشتری نیاز دارد. برخی از بدهی های بلند مدت مشترک برای مشاغل کوچک، اسکناس قابل پرداخت به بانک ها برای تأمین مالی تجهیزات یا پرداخت وام خودرویی است. که برای تجارت خود خریداری کرده اید. مثال دیگر، اگر سرمایه گذار دارید پرداخت سود اوراق، بدهی منتشر نشده به سرمایه گذاران خود است.

ترازنامه مهم است! زیرا تصویر روشنی از نقدینگی را نشان می دهد. اگر دارایی های جاری بالاتر از بدهی های جاری باشد، این نشان می دهد که شرکت شما قادر به پرداخت تعهدات کوتاه مدت خود است. همچنین به شرح کارآیی شرکت شما در نحوه استفاده از دارایی و توانایی بازدهی آن می پردازد.

صورت سود و یا سود و زیان (P&L)
حسابداری برای شرکتهای نوپا – بیانیه درآمد
صورت سود، که به عنوان سود و ضرر یا P&L نیز گفته می شود (همانطور که در مثال CFI نشان داده شده است) بدون شک مهمترین صورت مالی است! هر طرح تجاری باید حاوی صورت سود و زیان باشد زیرا این یک عکس فوری مالی است، که به ارزیابی عملکرد شرکت شما کمک می کند.

فرم صورت سود و زیان:  درآمد خالص = درآمد – هزینه ها

حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک، مسائل حقوقی حسابداری برای شرکت های نوپا

درآمد خالص = درآمد – هزینه ها

 

بیایید این را ساده کنیم:

درآمد شما به میزان ناخالصی ای است که از فروش محصولات یا خدمات کسب می کنید. این مقدار کل درآمدی است که یک کسب و کار قبل از کسر هزینه ها بدست آورده است.
هزینه ها عبارتند از خروج پول نقد یا دارایی که تجارت شما برای بازاریابی، تبلیغ، تبلیغات، کارهای عمومی اداری و غیره هزینه می کند.
هزینه کالاهای فروخته شده، بخشی از طبقه بندی هزینه ها است! اما مختص هزینه های مستقیم مواد و نیروی کار مرتبط با فروش محصولات برای تولید درآمد است. اگر محصولی نمی فروشید، می توان آن را هزینه فروش برای هزینه خدماتی که ارائه می دهید نامید.
درآمد خالص یا حاشیه سود خالص به عنوان “خط اصلی” شما شناخته می شود. این چیزی است که پس از کسر تمام هزینه های عملیاتی از درآمد شما باقی مانده و سود واقعی شما را تشکیل می دهد.
قبل از اینکه بتوانیم درآمد خالص خود را محاسبه کنیم، ابتدا به شماره سود ناخالص خود نیاز داریم.

صورت سود و زیان با درآمد، به عنوان مورد اصلی، و به دنبال آن سود ناخالص ارائه می شود. اگر هزینه های جاری را از درآمد کم کنید، مورد خط ناخالص خود را بدست می آورید. که درآمد شرکت شما منهای هزینه های جاری را بدست آورده است، اما قبل از کسر هزینه ها.

سود ناخالص = درآمد – هزینه های جاری

به عنوان مثال، اگر شما شمع می فروشید، درآمد شما مبلغ ریالی است که برای خرید هر یک از مشتریان طلب می کنید. هزینه کالاهای فروخته شده شامل هزینه خرید مواد اولیه شمع ها به اضافه کار در ساخت آنها است.

می گوییم شما یک شمع را 50 تومن می فروشید و هزینه های شما برای هر شمع 25 تومن است. اگر در یک ماه 100 شمع فروخته اید:

درآمد 1 ماهه = 50×100 = 5000 تومن 

هزینه های جاری برای 1 ماه = 25×100 = 2500 تومن

حساب سود ناخالص = 5000 تومن – 2500 تومن

سود ناخالص = 2500 تومن!

اکنون که سود ناخالص خود را داریم، باید هزینه ها را بررسی کنیم. بخش هزینه ها مواردی مانند دستمزد قابل پرداخت، اجاره، آب و برق و سایر هزینه های اداری را در بر می گیرد.

ماهیت هزینه ها با بدهی ها متفاوت است، زیرا هزینه ها برای درآمد کسب و کار ایجاد می شود. به عنوان مثال، هزینه های تبلیغاتی که برای بازاریابی محصول یا خدمات هزینه می شود، سرمایه گذاری برای در آمد کسب و کارتان محسوب می شود. بدهی ها نشان دهنده بدهی هایی است که شما مانند وام های رهنی، بدهی های کوتاه مدت و مالیات بر درآمد خود دارید. همچنین، بیشتر هزینه ها در کوتاه مدت انجام می شود و بسیاری از بدهی ها تعهدات بلند مدت هستند.

با بازگشت به مثال شمع ما بگویید شما در این ماه 1000 تومن برای تبلیغات و بازاریابی هزینه کردید.

درآمد خالص = درآمد – هزینه ها

ما پس از کسر هزینه های جاری از کل درآمد، درآمد را به عنوان سود ناخالص یا 2500 تومن محاسبه کرده ایم. اگر هزینه های ما 1000 تومن باشد، می توانیم اعداد خود را به فرمول زیر وصل کنیم:

درآمد خالص = 2500 – 1000 تومن

درآمد خالص = 1500 تومن

درآمد خالص یا نتیجه نهایی شما برای تجارت شمع به مدت یک ماه 1500 تومن است.

صورت جریان وجوه نقد

صورت جریان وجه نقد نشان می دهد که چه مقدار پول نقد در یک دوره زمانی معین در و خارج از تجارت شما جریان دارد! این به عنوان ابزاری برای تجزیه و تحلیل چگونگی مدیریت یک شرکت در موقعیت نقدی و عملکرد کلی خود استفاده می شود. به طور کلی به سه دسته فعالیت های عملیاتی، سرمایه گذاری و تأمین مالی تقسیم می شود.

[alert style=”warning”]فعالیت های عملیاتی: فعالیت هایی هستند که برای انجام کارهای روزمره ضروری هستند. اینها شامل موجودی پول نقد، درآمد خالص و حسابهای دریافتنی است. به عنوان مثال، مبلغی که برای فروش کالا یا خدمات در یک روز یا هفته وارد می کنید، به عنوان فعالیت های عملیاتی دسته بندی می شود.[/alert] [alert style=”error”]فعالیتهای سرمایه گذاری: اینها فعالیتهایی است که برای رشد تجارت استفاده می شود. مانند خرید شرکتهای دیگر و املاک و مستغلات، استارت آپ ها اغلب با رشد، دارایی های بسیاری را خریداری می کنند. بنابراین جریان وجوه نقد ناشی از فعالیت های سرمایه گذاری در شرکت شما ممکن است زیاد باشد و یک سود منفی تولید کند.[/alert]

این جریان برای مراحل اولیه هر کسب و کاری که به دنبال رشد است طبیعی است.

فعالیت های تأمین مالی: سرانجام، این فعالیت هایی است که شرکت برای بدست آوردن سرمایه سرمایه گذاری انجام می دهد. اینها معمولاً بین بودجه بدهی و سهام تقسیم می شوند. همانطور که قبلاً ذکر شد، تأمین مالی بدهی زمانی اتفاق می افتد، که شرکتها بدهی یا اوراق قرضه برای سرمایه گذاران صادر کنند.

این می تواند به عنوان افزایش یا (کاهش) بدهی در صورت جریان نقدی بیان شود! تأمین مالی سهام وقتی رخ می دهد که شرکت سهام دارایی خود را برای فروش سرمایه گذاران صادر کند. این رویداد به عنوان دارایی خریداری شده یا در صورت و جریان وجه نقد خریداری شده منعکس می شود.

صورت جریان وجوه نقد ابزاری ارزشمند برای تجزیه و تحلیل قدرت، چشم انداز بلند مدت آینده شرکت و سودآوری کلی شرکت است.

چگونه سه صورت مالی اصلی به هم پیوند می خورند؟
حسابداری برای شرکتهای نوپا – چگونگی پیوند سه گزاره با هم

[alert style=”success”]توجه به این نکته مهم است که هر صورت مالی اصلی با یکدیگر مرتبط هستند.[/alert]

[quick_fact heading=”” title=”” number=”” prefix=”” label=”%” align=”center” animate=””]برای دریافت بهترین خدمات از ما مشاوره رایگان دریافت نمایید[/quick_fact]

 

خط اصلی صورت سود، سود خالص است که هم به ترازنامه و هم به صورت جریان وجوه نقد پیوند دارد.

در ترازنامه، درآمد خالص سود انباشته سهام صاحب کالا را تأمین می کند.

در صورت جریان وجه نقد، این خط اول برای وجه نقد از بخش عملیات است.

دانستن اصول هر گزاره، چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر، همراه با موارد اصلی به سودآوری کسب و کار شما کمک می کند.

از نرم افزار حسابداری مناسب استفاده کنید

[alert style=”warning”]اکنون که یک نمای کلی از سه صورت اصلی مالی داریم، بیایید برخی از ابزارهای نرم افزاری مناسب را برای کمک به شما در سازماندهی امور مالی مورد بحث قرار دهیم.[/alert]

حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک، مسائل حقوقی حسابداری برای شرکت های نوپا

از نرم افزار حسابداری مناسب استفاده کنید

بگذارید واقعیت را بپذیریم، امور مالی ممکن است خسته کننده و وقت گیر باشد. و همچنین اداره یک تجارت کوچک به اندازه کافی سخت است. خوشبختانه فناوری، انجام کارهای حسابداری را از طریق ابزارهای اتوماسیون که به کاهش خطاهای انسانی و صرفه جویی در وقت و هزینه با ارزش کمک می کند، بسیار آسان کرده است.

 

 

ایده این است که این سیستم عامل ها به شما کمک می کنند تا امور روزمره تجارت خود را مدیریت کنید، به شما این امکان را می دهد که در واقع زمان خود را صرف اداره امور خود کنید نه اینکه گرفتار بارهای مالی شوید!

ادامه مقاله حسابداری برای شرکتهای نوپا را در این صفحه بخوانید

 

 

 

بیشتر بخوانید:

_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش دوم)
_ مالیات بر درآمد مشاغل شخصی + ضرورت ایجاد مالیات بر درآمد شخصی
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش اول)
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش دوم)
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش سوم)
_ اهمیت حیاتی ارتباطات تجاری در زمینه حسابداری
_ چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم؟ + راه های تشخیص حسابدار با تجربه
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران

 

[hover_color align=”center” background=”#044675″ background_hover=”#044675″ border=”” border_hover=”” border_width=”2px” border_radius= “10px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.[/hover_color]

 

برای اشتراک در شبکه های اجتماعی از آیکون های زیر استفاده نمایید

[icon_bar icon=”icon-instagram” link=”https://www.instagram.com/matinaccounting/” target=”” size=”large” social=”instagram”] [icon_bar icon=”icon-twitter” link=”https://twitter.com/group_matin” target=”” size=”large” social=”twitter”] [icon_bar icon=”icon-linkedin” link=”https://www.linkedin.com/in/mehran-amirahmadi-534999216/” target=”” size=”large” social=”linkedin”] [icon_bar icon=”icon-youtube” link=”https://www.youtube.com/channel/UCCrJmvjty-aTX36DtibVBJw” target=”” size=”large” social=”youtube”]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین