مالیات حقوق و دستمزد چیست و چه کسی آنها را پرداخت می کند؟

مالیات حقوق و دستمزد چیست و چه کسی آنها را پرداخت می کند؟

مالیات حقوق و دستمزد چیست و چه کسی آنها را پرداخت می کند؟

 

آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خوانید:

 

  • مالیات حقوق و دستمزد چیست؟
  • چه کسی مالیات حقوق و دستمزد را پرداخت می نمایید؟
  • شفافیت مالیات حقوق و دستمزد

 

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله: 6 دقیقه
[divider height=”45″ style=”default” line=”default” color=”” themecolor=”0″]

[hover_color align=”right” background=”#0589ad” background_hover=”#0589ad” border=”” border_hover=”” border_width=”2px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (مالیات حقوق و دستمزد) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.[/hover_color]

این احتمال وجود دارد که اگر می خواهید آخرین حق الزحمه خود را بیرون بیاورید، در میان لیست مالیاتی که از دستمزد شما گرفته می شود دو خط مهم خواهید دید: (قانون مالیات) و (سهم بیمه) اگر بخواهید با ریاضی حساب کنید، این دو خط به ترتیب مخفف قانون کمک های بیمه ای دولتی و قانون کمک های بیمه ای کشوری هستند.

مالیات حقوق و دستمزد چیست و چه کسی آنها را پرداخت می کند؟

تعریف درست و دقیق از این پرسش مهم

با این حال وقتی که صحبت از این مالیات های حقوق و دستمزد می شود همانطور که معمولاً شناخته می شوند، موارد بسیار بیشتری وجود دارد که از آنها چشم پوشی شده است. در این مقاله ما به چندین موضوع مهم خواهیم پرداخت: مالیات حقوق دقیقاً چیست؟ چه کسی آنها را پرداخت می کند؟ چقدر موثر هستند؟ و برخی از بحث و مجادله هایی که در مورد آنها وجود دارد.

مالیات حقوق و دستمزد چیست؟

به بیان ساده: مالیاتی است که از حقوق و دستمزد کارمندان پرداخت می شود. این مالیات برای تأمین مالی برنامه های بیمه اجتماعی مانند تأمین اجتماعی استفاده می شود. طبق تحقیقات اخیر بنیاد مالیات: این مالیات بیمه های اجتماعی 23.05 درصد از درآمد دولت را تشکیل می دهد – (این دومین منبع درآمد دولت در کشور می باشد.

بزرگترین این مالیات بیمه های اجتماعی، دو مالیات حقوق و دستمزد دولت است که به صورت (قانون مالیات سهم بیمه) در این مقاله به شما نشان داده می شود. اولین مالیات 12.4 درصد برای تأمین بودجه تأمین اجتماعی و مالیات دوم 2.9 درصد برای تأمین بودجه (قانون مالیات سهم بیمه)، با نرخ ترکیبی 15.3 درصد. نیمی از مالیات حقوق و دستمزد (7.65 درصد) به طور مستقیم توسط کارفرمایان پرداخت می شود، در حالی که نیمی دیگر (7.65 درصد) از حقوق کارگران خارج می شود.

چه کسی واقعاً مالیات حقوق و دستمزد را پرداخت می کند؟

[alert style=”error”]شاید یکی از محرمانه ترین رازهای مالیات حقوق و دستمزد این باشد که کارمندان به جای تقسیم بار با کارفرمایان خود، تقریباً کل آن را پرداخت می کنند.[/alert]

این به این دلیل است که میزان مالیات را قانون تعیین نمی کند، بلکه بازارها تعیین می کنند. در حقیقت، شخصی که ملزم به پرداخت مالیات به دولت فدرال است غالباً با شخصی که بار مالیات را بر دوش دارد متفاوت است. معمولاً بازار چگونگی تقسیم بار مالیات بین خریداران و فروشندگان را تعیین می کند.

[alert style=”warning”]بر این اساس کدام حزب نسبت به تغییرات قیمت حساسیت بیشتری نشان می دهد؟ (اقتصاد دانان این را “کشش های نسبی قیمت” می نامند)[/alert]

به نظر می رسد که تأمین نیروی کاریعنی تمایل کارگران به کار نسبت به تقاضای نیروی کار یا تمایل کارفرمایان برای استخدام – نسبت به مالیات حساسیت بسیار کمتری دارد. این بدان دلیل است که کارگرانی که به کار نیاز دارند به اندازه ای پاسخگوی تغییر حقوق نیستند.

اما مشاغل قادر به “خرید” برای بهترین کارگران یا انتقال تولید به مکان های مختلف هستند. این واقعیت که خط عرضه نیروی کار تندتر از خط تقاضای کار است راهی است که نشان می دهد حساسیت کارگران نسبت به کارگران نسبت به تغییرات دستمزد کمتر است.

این بدان معناست که کارفرمایان به جای اینکه کارگران و کارفرمایان هر یک 7.65 درصد مالیات بر حقوق پرداخت کنند، بخشی از مالیات خود را به دولت می فرستند و سپس دستمزد کارگران را تقریباً 7.65 درصد کاهش می دهند. در مرحله بعد، کارگران سهم 7.65 درصدی خود را از این دستمزد پرداخت می کنند.

[alert style=”error”]در واقع، چیزی به عنوان مالیات حقوق و دستمزد “سمت کارفرما” وجود ندارد، زیرا تقریباً کل این بار به صورت دستمزد پایین به کارمندان منتقل می شود.[/alert]

شفافیت مالیات حقوق و دستمزد

مالیات حقوق و دستمزد چیست و چه کسی آنها را پرداخت می کند؟

شفافیت در کار + چک لیست هفتگی

علاوه بر این واقعیت “از طرف کارفرمایان” توسط دولت گمراه کننده است. این مسئله همچنین به یک مشکل احتمالی منجر می شود: این هزینه برنامه هایی را که مالیات حقوق برای آنها پرداخت می کند، مخفی می کند.

[alert style=”error”]این به این معنی است که نیمی از مالیات تأمین بودجه این برنامه ها، به جای پرداختن مستقیم به سهم پرداخت کنندگان مالیات عادی برای تأمین اجتماعی از طریق کارگران پنهان است.[/alert]

این یک مسئله مهمی است زیرا اصل شفافیت مالیاتی را نقض می کند: نظریه ای که بیان می کند بارهای مالیاتی نباید در ساختارهای پیچیده از مودیان پنهان بماند. از آنجا که تقریبا نیمی از مالیات حقوق و دستمزد تأمین اجتماعی به جای اینکه به طور کامل در قسمت پرداخت های حقوقی ما مشخص شود، در قالب دستمزدهای پایین پنهان است. رای دهندگان ممکن است تأثیر واقعی بودجه این برنامه های اجتماعی را دست کم بگیرند.

به طور خلاصه: مالیات حقوق و دستمزد منبع قابل توجهی از درآمد دولت است، اما ممکن است بار مالیات بر حقوق و برنامه های دولتی که برای آن پرداخت می کنند به دلیل نحوه گرفتن مالیات، کاملاً برای مودیان مالیات آشکار نباشد.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش اول)
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش دوم)
_ قانون کار در جمهوری اسلامی (ایران) + تبصره ها (بخش سوم)
_ اهمیت حیاتی ارتباطات تجاری در زمینه حسابداری
_ مجموعه ای از پرکاربردترین اصطلاحاتی حسابداری که حسابداران باید بداند!
_ چگونه یک حسابدار خوب استخدام کنیم؟ + راه های تشخیص حسابدار با تجربه
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ۷ مسئله برتر حسابداران در سال ۲۰۲۱ و چگونگی غلبه بر آنها
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ مالیات بر ارث املاک + مالیات بر مستغلات
_ بیمه بیکاری چیست؟ شرایط و قانون بیمه بیکاری سال 1400

 

[hover_color align=”center” background=”#044675″ background_hover=”#044675″ border=”” border_hover=”” border_width=”2px” border_radius= “10px” padding=”20px 15px” link=”” target=”” class=”” style=”]اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.[/hover_color]

 

برای اشتراک در شبکه های اجتماعی از آیکون های زیر استفاده نمایید

[icon_bar icon=”icon-instagram” link=”https://www.instagram.com/matinaccounting/” target=”” size=”large” social=”instagram”] [icon_bar icon=”icon-twitter” link=”https://twitter.com/group_matin” target=”” size=”large” social=”twitter”] [icon_bar icon=”icon-linkedin” link=”https://www.linkedin.com/in/mehran-amirahmadi-534999216/” target=”” size=”large” social=”linkedin”] [icon_bar icon=”icon-youtube” link=”https://www.youtube.com/channel/UCCrJmvjty-aTX36DtibVBJw” target=”” size=”large” social=”youtube”]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین