انواع کسورات حقوق و دستمزد

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله: 6 دقیقه

ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (چیستی و چرایی انواع کسورات حقوق و دستمزد) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته

بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.

انواع کسورات حقوق و دستمزد

 

دانستن مفهوم اصطلاحاتی مانند کسر حقوق و همچنین مزایا به شما کمک می کند هنگام ورود به حوزه کار جایی از حقوق خود داشته باشید و بتوانید در قرارداد کار خود بگنجانید یا به موارد زیر توجه کنید . در این متن کسر حقوق و دلایل  را توضیح می دهم و را بررسی می کنم.

حقوق خالص و حقوق ناخالص

ابتدا باید تفاوت بین حقوق و دستمزد را بدانید. دستمزد برای کارگران پرداخت می شود و برای هر ساعت از کار پرداخت می شود, اما حقوق به حساب پرسنل ماهانه و اول از هر ماه اعتبار. همچنین حقوق پایه مبلغ مشخصی است و میزان سپرده در ماه مبلغی است. حقوق ناخالص مجموع مزایا و حقوق اساسی است که برای یک فرد در نظر گرفته می شود-و حقوق خالص که اساسا حقوق و مبلغی است که در اختیار شخص قرار می گیرد حقوق ناخالص است که از مبلغ کسر می شود. ما همچنان به توضیح کسر حقوق و دستمزد ادامه خواهیم داد.

کسر چیست؟

کسر در واقع مبلغی است که از حقوق یا مزایای کارگر و پرسنل کم می شود. این مبلغ براساس توافق متقابل بین کارفرما و کارگر تعیین می شود و البته قانون در برخی موارد کسر حقوق را نیز مشخص می کند. به طور کلی, کسر حقوق و دستمزد در بیمه کارگر صرف مالیات بر حقوق و مالیات بر مزایای.کمک-وام و کسر برای صندوق اجرا. در ادامه در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

مزایای کسر

مزایا مبلغی است که علاوه بر حقوق اساسی کارگر و پرسنل به پرداخت می شود. این مزایا برای عواملی مانند اضافه کاری-پاداش و سود حاصل از کار پرداخت می شود. مبلغ یا پرداخت مداوم مزایا به عوامل مختلفی مربوط می شود. پس از تعیین میزان مزایا و همچنین حقوق پایه میزان کسر مشخص شده از کسر می شود و حقوق خالص فرد تعیین می شود.

کسر حقوق

مبالغی که طبق قانون باید از حقوق کارگر کسر شود و توسط کارفرما به حسابی به نام صندوق اعدام واریز شود در این دسته قرار می گیرد. مقدار این مبالغ توسط حکم دادگاه یا نهادهای قضایی تعیین می شود. بر اساس مبلغی که در نظر گرفته می شود هر ماه مقدار مشخصی از حقوق فرد کسر می شود و تقسیم می شود. مواردی که قانون به کارفرما حکم می کند کسر حقوق انجام شود عبارتند از:

۱. اگر کارگر و پرسنل شخصی را مدیون باشند و این مبلغ را به او و شخصی که به دنبال کار است به دادگاه پرداخت نکنند شکایت می کنند-دادگاه برای دریافت درخواست حکم می کند که مبلغ از حقوق کارگر کسر می شود. اگر بدهی بالاتر از حقوق ماهانه است, مقدار بدهی نصب شده است و تا پایان بدهی, مقدار حقوق و دستمزد از کارگر و پرسنل کسر می شود.

(۲) اگر کارگر و پرسنل خسارت کارفرما و کارفرما یک شکایت به دادگاه برای جبران فایل, احکام دادگاه که کسر حقوق ساخته می شوند. البته اگر میزان خسارت بیشتر از حقوق کارگر باشد این مبلغ به صورت اقساطی از حقوق وی کسر می شود و تا زمان انقضای میزان خسارت این کسر حقوق انجام می شود.

کسر حقوق
کسر حقوق توافقی

گاهی اوقات توافق نامه ای بین کارفرما و کارگر منعقد می شود که از دستمزد کارگر کسر می شود. دلایل این توافق نامه عمدتا به دلایل زیر است:

۱-اگر کارگر از شرکت وام مسکن دریافت کرده باشد و کارفرما یا سایر وام های لازم برای بازپرداخت مبلغ حقوق کسر حقوق طبق قرارداد انجام شود. مبلغ کسر باید براساس توافقی باشد که طرفین با یکدیگر انجام می دهند و مبلغ مشخصی در این زمینه وجود ندارد.

(۲) اگر کارگر بدهی به شرکت, هر ماه, با توجه به توافق بین طرفین, برخی از مقدار برای کسر حقوق و دستمزد خواهد شد از دستمزد فرد کسر به حل و فصل میزان بدهی.

۳. در صورت دریافت کمک از کارفرما به پس گرفتن میزان کسر حقوق و دستمزد هر ماه انجام شده است به طوری که اگر در وسط ماه, این مقدار خواهد شد از حقوق و دستمزد فرد کسر.

۴. اگر حقوق و دستمزد توسط کارگر دریافت قبل از کار انجام شده است, این است که در پیش پرداخت در زمان پرداخت حقوق, کسر دستمزد ساخته می شوند. این بدان معنی است که در برخی موارد برای شروع کار به طرف مقابل بازپرداخت می شود  و پس از انجام کار مربوطه مبلغ بازخرید از حقوق کسر می شود.

۵. اگر مقدار اشتباه برای کارگر و پرسنل سپرده, این مقدار خواهد شد از حقوق و دستمزد فرد کسر. در بعضی موارد, مقدار اضافی ممکن است به اشتباه در حقوق و دستمزد پایه و مزایای برای پرسنل سپرده, که در این صورت این مقدار خواهد شد از حقوق و دستمزد خود کسر.

باید توضیح داد که تفاوت بین کمک حقوق و دستمزد و پیش پرداخت این است که در کمک, زمانی که کارگر نیاز به پرداخت حقوق و دستمزد جلوتر از زمان, کارفرما این مقدار دریافت و از حقوق و دستمزد کارگر در زمان پرداخت کسر اما در پیش, مقدار پرداخت شده است قبل از کار به اتمام است, است که پس از کسر پرداخت.

کسر حقوق
بیمه کار چیست

کارگر حق دریافت حقوق بازنشستگی پس از مرگ و بازنشستگی و همچنین معلولیت را دارد. کسر حقوق در بیمه این است که ۷ درصد از سهم بیمه کارگر از حقوق وی کسر می شود-و مبلغ کسر شده به حساب بیمه اجتماعی واریز می شود. کسر حقوق و دستمزد بیمه شخص هر ماه با مبلغ مشخصی تعیین می شود و تغییر نمی کند. ۲۳% از حق بیمه سهم کارفرما است, ۲۰% که شامل حق بیمه بیمه اجتماعی و باقی مانده ۳% برای بیمه بیکاری.

مالیات حقوق و دستمزد

یکی از کسر شما را در تعداد مالیات بر حقوق است. محاسبه میزان کسر حقوق برای مالیات به عهده کارفرما است. پس از بررسی معافیت های مالیاتی, کارفرما کسر مقدار باقی مانده, که سهم کارگر است, از حقوق و دستمزد خود, و انتقال این مقدار به حساب اداره مالیات. بررسی عواملی که باعث معافیت مالیاتی قبل از کسر حقوق و دستمزد می شوند اجباری است. تا زمانی که مبلغ نهایی به درستی تعیین شود.

بیشتر بخوانید:

_ حسابداری پیمانکاری چیست؟
_ مفاصا حساب بیمه چیست؟
_ راس گیری چک چیست؟

_ ثبت سفته در دفتر حسابداری
_ حسابداری مدیریت و هرآنچه که باید از آن بدانید
_ تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی
_ صورت مغایرت بانکی چیست؟
_ تراز آزمایشی چیست و چه تفاوتی با ترازنامه دارد؟
_ ‌تسهیم سربار چیست و انواع آن کدامند؟
_ حساب ‌های انتظامی در حسابداری چیست؟
_ علت قطع شدن یارانه + دلایل مسدود شدن حساب متصل یارانه
_ فسخ قرارداد چیست؟ همه چیز درباره فسخ قرارداد کاری
_ سامانه ساد ۲۴ چیست؟ + ویژگی ها و کارایی
_ بازار بورس چیست؟ + عملکرد های بازار سهام (بخش دوم)
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ انواع مالیات ها + قوانین مالیاتی ایرانی آمریکایی های مقیم در ایران
_ سازمان بیمه تامین اجتماعی + انواع بیمه ها و قوانین بیمه ای حاکم بر جامعه
_ حسابرسی مالی چیست؟ + هدف اصلی حسابرسی مالی
_ قوانین و مقررات بیمه ایران (سرمایه گذاران خارجی) + تبصره ها
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش اول)
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش دوم)
_ حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار
_ چگونه با گزارش حسابرسی وام و تسهیلات بانکی بگیریم ؟
_ جزییات کامل نحوه محاسبه مالیات دستگاه پز و کارت خوان ها (راهنمای ثبت نام)
_ درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir
_ ایران کد چیست راهنمای ۰ تا ۱۰۰ مدارک و مراحل دریافت ایران کد

اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین