چگونه مالیات کمتری بدهیم

ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (چیستی و چرایی چگونه مالیات کمتری بدهیم) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.

چگونه مالیات کمتری بدهیم

یکی از منابع مهم درآمدی دولت ها مالیات است که علاوه بر اینکه بخش عمده ای از هزینه ها را تامین می کند بعنوان ابزار مناسب مالی برای کنترل اقتصاد نیز بکار گرفته می شود. وقتی که در سطح جامعه با رشد نقدینگی مواجه می شویم دولت قادر است با افزایش نرخ های مالیاتی موجبات کاهش نقدینگی و تورم را فراهم کند و اگر رکود و کم تحرکی و عدم رونق اقتصادی را در اقتصاد شاهد باشیم مسولان قادرند با کاهش نرخ های مالیاتی، اقتصاد را شکوفا کنند. بدین ترتیب مالیات می تواند یکی از ابزارهای مهم مالی و به عنوان سوپاپ اطمینان اقتصادی کارکرد های مطلوبی برای جامعه به همراه داشته باشد. البته مالیات نقش مهمی در توزیع عادلانه درآمد و توزیع مجدد ثروت دارد.  دولت ها با اخذ مالیات از ثروتمندان و توزیع آنان در قالب کمک های بلا عوض واعانات و پرداخت یارانه به افراد کم درآمد جامعه در برقراری عدالت اجتماعی نیز نقش موثری ایفا کنند. اگردر هریک از ترفند های توضیح داده شده در این مقاله با سوالی رو به رو شدید میتوانید از مشاوره مالیاتی رایگان ما بهره مند شوید و از راهکار های قانونی برای کاهش میزان مالیات تان بهره ببرید.

چگونه مالیات کمتری بدهیم

  • پرداخت به موقع مالیات

پرداخت به موقع مالیات به شما این امکان را می دهد تا از تخفیف مالیاتی بهرمند شوید. اگر شما جزء مودیان مالیاتی خوش حساب باشید، این بدین معنی است که حداقل به مدت سه سال پشت سر هم در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده خود را تسلیم نمایید و مالیات تعیین شده را در زمان تعیین شده پرداخت کنید‌ این مزیت به شما داده خواهد شد تا ۵ درصد کل مالیات این سه سال را در قالب تخفیف مالیاتی دریافت کرده و تشویق و تخفیف مالیاتی شامل حال شما شود البته این میزان در حساب شما منظور میشود؛ یا  چهار درصد از کل مالیات پرداخت شده در این سه سال ؛ از بدهی مالیاتی شما کم می شود‌.

  • اسناد و مدارک هزینه ها را به صورت کاملا دقیق محاسبه و اظهار کنید

طبق قوانین مالیاتی، مالیات مودیان، در هر سال مالی متناسب با درآمد و میزان سود در عملیات های مادی محاسبه می شود و از هزینه ها و استهلاک دارایی ها کم شده و مبلغی به صورت خالص به عنوان مالیات باید پرداخت کند.

هزینه هایی که مودیان در جریان مراوادات مالی خود داشته اند نیز از مجموع سود انها کسر شده و باقیمانده سود مبنای تعیین مالیات قرار میگیرد.

اگر مودیان عزیز مدارک و سندهای مربوط به هزینه را دقیق و کامل تنظیم و تسلیم نمایند، این مبالغ از مالیات انها کسر خواهد شد. لذا ثبت دقیق و تسلیم به موقع اسناد هزینه ها برای کمتر شدن مالیات از اهمیت بالایی برخوردار اسخت.

چگونه مالیات کمتری بدهیم

چگونه مالیات کمتری بدهیم

  • محاسبه و ثبت استهلاک دارایی های مستهلک شونده

بخشی از دارایی ها مثل ابزار ها و ماشین آلات در طی زمان بدلیل وجود استهلاک دچار کاهش ارزش شده و قیمتشان نیز کاهش یافته و در صورت ارائه مدارک دقیق محاسبه ارزش و اسناد کامل در خصوص استهلاک ؛ مودیان مالیاتی می توانند از تخفیفات مالیاتی استفاده نموده و از امکان کاهش مالیاتی برخوردار شوند.

  • اظهار مبلغ درآمد سال قبل در اظهارنامه مالیاتی سال جاری

در اظهارنامه مالیاتی، رقم درآمد سال قبل را به عنوان درآمد امسال اظهار نمایید. اگر درآمد سال جاری را کمتر از سال قبل اعلام کنید بازرسان مالیاتی اقدام به بررسی دقیق تر و جزیی تر دفاتر و اسناد و مدارک مالی شما می کنند و احتمال آن بسیار زیاد است که به رقمی بالاتر از سال قبل شما برسند لذا این به ضرر مودیان خواهد بود.

پس اگر مالیات سال قبل خود را قبول دارید و از نظرتان به صرفه است، همان درآمد سال قبل را در اظهارنامه سال جدید خود اعلام نمایید.

اگر در پر کردن اظهارنامه مالیاتی با مشکلی رو به رو شدید میتوانید با ما تماس بگیرید و از خدمات اظهارنامه مالیاتی با بالاترین کیفیت بهره مند شوید.

  • قوانین مربوط به معافیت های مالیاتی را پیگیری کنید

یکی از اتفاقات محتمل هر ساله این است که نرخ مالیات بر در آمد با سال های قبل متفاوت است. ممکن است کم و زیاد شود یا اینکه برخی از مشاغل و خدمات از پرداخت قسمتی یا کل مالیات تعلق گرفته، معاف شوند به همین منظور بهتر است که قوانین ، تبصره ها و ابلاغیه های مالیاتی را مدام بررسی کرده و همیشه اطلاعات خود را بروز کنید تا فرصت استفاده از قوانین معافیت مالیاتی را از دست ندهید.

  • کوچکترین فاکتور های هزینه ها را نگه دارید.

هزینه ها در تعیین مقدار مالیات موثرند. در نگهداری و ثبت همه اسناد و فاکتور های خود غافل نشوید حتی فاکتور هزینه های مربوط به صبحانه ، یا ناهاری که برای یک ماموریت بیرون از دفتر کار صرف کرده اید؛ یا فاکتور پرداخت هزینه پارکینگ و از این دست هزینه ها که ممکن است در طول سال مبلغ بالایی شده باشد ولی در صورت عدم نگهداری  وغفلت از آنها این فرصت را از دست خواهید داد چون در کاهش مالیات شما موثرند.

  • کمک به مراکز خیریه و موسسات عام المنفعه

به مراکز خیریه و موسسات عام المنفعه کمک کنید. کمک به این مراکز برای گرفتن تخفیف مالیاتی موثر است. فاکتور ها و اسناد مربوط به کمک  خود را به این موسسات حفظ کرده و در موقع لزوم ارائه دهید.

  • به اشتراک گذاشتن دارایی ها و درآمدها با افراد مطمئن

دارایی ها و درآمدتان را با اعضای خانواده به اشتراک بگذارید. درآمدها و دارایی تان هر چه بالاتر باشد مالیات متعلق به آن حتما به همان نسبت بیشتر خواهد بود لیکن شما می توانید اعضای خانواده را تحت عنوان کارکنان حقوق بگیر شرکت معرفی کرده و دارایی و درآمدتان را با آن ها به اشتراک بگذارید.

  • اگر برایتان امکان دارد از خانه خود به عنوان دفتر کار استفاده کنید

راهکار نهم برای پرداخت مالیات کمتر : اینکه منزلتان را به عنوان دفتر کار معرفی کنید بخشی از هزینه های شما ادغام میشود مثلا هزینه اب ، برق و گاز و تلفن منزل را میتوانید به عنوان هزینه های دفتر کار معرفی نمایید و یا از تخفیف کسب و کار های خانگی بهره مند شوید .

از خدماتی که شرکت حسابداری آریا تهران ارائه میدهد خدمات مالیاتی با بالاترین کیفیت زیر نظر برترین کارشناسان مالیاتی میباشد. میتوانید با ما تماس بگیرید و از خدمات ما به صورت رایگان بهره مند شوید.

صنف های معاف از مالیات

مشاغل با توجه به نوع قانون و نیز خدماتی که در جامعه ارائه می کنند متفاوت است. در ادامه چهار گروه بزرگ از مشاغل معاف از مالیات را برای شما ذکر می کنیم. لازم به ذکر است که اکثر این گروه ها در حوزه های فرهنگی و علمی مشغول به کار هستند و دولت جهت تشویقشان سعی کرده تا مالیات را از دوش آن ها بردارد.

صنف های معاف از مالیات

انتشاراتی ها

انتشاراتی ها

مشاغل و اصناف مربوط به انتشار کتاب و زیر شاخه های مربوط به آن یکی از مهم ترین شاخه های فرهنگی (مالیات کمتر) در هر کشوری است. عموم افرادی که در این حیطه مشغول به فعالیت می باشند، افراد فرهیخته یک کشور هستند و عموم دولت ها به جهت حمایت، هیچ مالیاتی را از آن ها دریافت نمی کنند و یا بدان ها تخفیف مالیاتی می دهند.

از جمله مشاغلی که شامل این صنف می شود می توان به ویراستاری، حروف چینی، خطاطی، طراحی جلد، صفحه آرایی، نشر کتاب (کاغذی یا الکترونیکی)، هر نوع نویسندگی اعم از تحقیق، تالیف، بازنویسی، ترجمه، گردآوری و تصحیح اشاره نمود.

البته اصنافی هم در زمینه پخش و نشر کتاب فعالیت دارند از مالیات معاف هستند و این موضوع فقط به جهت حمایت از فعالان این حوزه و البته جهت دهی سرمایه ها به این سمت می باشد.

مشاغل فعال فرهنگی

مشاغل فرهنگی یکی دیگر از حوزه های مهم از نظر دولت می باشد که می تواند تاثیر زیادی در افزایش سطح فرهنگی جامعه داشته باشد.

اهمیت این حیطه باعث شده است تا قانون گذاران، افراد فعال در این حوزه را از پرداخت مالیات معاف کنند. بدین منظور کلیه جشنواره ها، مسابقات، نمایشگاه ها و مراسم و مجامع فرهنگی و هنری از پرداخت مالیات معاف هستند.

از جمله این موارد می توان به مسابقات تلاوت و یا حفظ قران، شب های شعر، نشست های فرهنگی و هنری، مسابقات کتابخوانی ،نمایشگاه های کتاب، نمایشگاه های هنر های تجسمی و… اشاره کرد که از مالیات معاف هستند.

از طرفی دیگر کلیه مراسمات هنری و یا فرهنگی نظیر یادبود ها، بزرگداشت ها، مجالس بررسی و نقد فیلم ها و آثار هنری، همایش ها، کنگره ها و امور فرهنگی و… از پرداخت مالیات معاف هستند.

همچنین راه اندازی کتابخانه عمومی و مدیریت آن هم از مالیات (مالیات کمتر) معاف است.

درآمد های معاف از مالیات

مشاغل مطبوعاتی

مشاغل مطبوعاتی یکی دیگر مشاغل مهم در یک جامعه می باشد که نقش زیادی در افزایش آگاهی مردم دارد. اهمیت این موضوع به اندازه ای است که بیشتر مردم شفافیت را بر مبنای این گونه مشاغل می دانند.

همین موضوع باعث شده تا قانون گذاران مشاغل مرتبط با این حوزه را از پرداخت مالیات معاف کنند. کلیه شغل هایی که در این حیطه وجود دارد در دو دسته تولید خبر و نشر آن تقسیم می شوند.

بدین جهت کلیه مشاغلی که در این شاخه باشند از پرداخت مالیات معاف هستند. از جمله مشاغلی که در شاخه تولید خبر هستند می توان به خبرگزاری ها، عکاسی، تفسیر اخبار، اطلاع رسانی مکتوب و یا الکترونیکی، تولید و پردازش اخبار و اطلاعات اشاره نمود.

در شاخه نشر اخبار نیز مشاغلی همچون نویسندگی، گزارشگری، تفسیر و نقد خبر، کاریکاتوریست مطبوعات، نشر و پخش مطبوعات، عکاسی و… اشاره کرد.

مشاغل هنری

مشاغل هنری از پرطرفدارترین و البته متنوع ترین شاخه های شغلی است که قانون گذاران اهمیت بسیار زیادی برای آن قائل اند.

این دسته از مشاغل در افزایش سطح فرهنگی کشور ها بسیار دارای اهمیت هستند و به همین جهت است که از مالیات معاف می باشند.

مشاغل موجود در این حوزه بسیار متفاوت هستند که قانون گذاران سعی کرده اند تا بیشتر آن ها را از پرداخت مالیات معاف نمایند.

شغل های موجود در این حیطه عموماً در چهار حوزه هنر ها تجسمی، تئاتر و نمایش صحنه ای، فعالان حوزه های تولید، توزیع، نمایش های صحنه ای و تولیدات صوتی و تصویری جای می گیرند.

از شناخته شده ترین این مشاغل می توان موارد مقابل را نام برد که از پرداخت مالیات معاف هستند: نوازندگی، آهنگسازی، خوانندگی، ضبط صدا، پخش و فروش آثار سینمایی، تهیه کنندگی، کارگردانی، فیلمنامه نویسی، صدابرداری، صدا گذاری، طراحی صحنه، تدوینگری، مستند سازی، انیمیشن سازی، مدیریت تدارکات، لابراتوار فیلم سازی، منشی صحنه، دستیاری کارگردان و صدابرداری، نورپردازی، چهره پردازی، خیمه شب بازی، نمایش عروسکی، مونتاژ گری، پرده خوانی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه سازی، جلوه های ویژه بدلکاری، مونتاژ گری، بدلکاری، فیلمبرداری، مدیریت تولید و پخش آثار صوتی و تصویری، طراحی و.. اشاره کرد.

البته باید بدانید که این مشاغل می تواند متناسب با تغییر دوره ای قانون گذار ها عوض شود.

از دیگر خدماتی که شرکت حسابداری آریا تهران ارائه میدهد خدمات حسابداری تخصصی به هم وطنان عزیز میباشد. اگر نمیتوانید به شرکت ما مراجعه کنید میتوانید با ما تماس بگیرید و از خدمات (مالیات کمتر) به صورت تلفنی نیز بهره مند شوید.

تخفیف های مالیاتی

تخفیف های مالیاتی در قانون مالیاتی های مستقیم در بند 189 و 190 به شرح زیر است:

بر اساس بند 189 قانون مالیات‌های مستقیم، چنانچه طی سه سال متوالی ترازنامه، حساب سود و زیان دفاتر و سایر مدارک(مثل گواهی ارزش افزوده) مورد قبول سازمان امور مالیاتی قرار گرفته باشد و مالیات هر سال بدون مراجعه به هیات حل اختلاف مالیاتی پرداخت کرده باشند، معادل 5 درصد اصل مالیات سه سال اشاره‌شده به‌اضافه استفاده از مزایای مقرر در بند 190 جایزه خوش‌حسابی دریافت می‌کنند.

اعتبار جایزه خوش‌حسابی از محل وصولی‌های جاری پرداخت یا در حساب سنوات منظور می‌شود. جایزه مزبور از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.

بر اساس ماده 190 قانون مالیات‌ های مستقیم علی‌الحساب پرداختی بابت مالیات عملکرد هر سال مالی قبل از سررسید مقرر در این قانون برای پرداخت مالیات عملکرد موجب تعلق جایزه‌ای معادل یک درصد (1%) مبلغ پرداختی به ازای هر ماه تا سررسید مقرر خواهد بود که از مالیات متعلق همان عملکرد کسر خواهد شد.

پرداخت مالیات پس‌ازآن موعد موجب تعلق جریمه‌ای معادل دو و نیم درصد (2.5%) مالیات به ازای هر ماه خواهد بود. البته می‌توان با کمک مشاوران و طی کردن مراحل دادرسی مالیاتی به این جریمه اعتراض کرد.

تخفیف های مالیاتی

تشویق مالیاتی

تشویق مالیاتی

تشویق های مالیاتی قوانینی هستند که شاغلان را تشویق میکند که مالیات خود را به موقع و دقیق پرداخت نمایند. این تشویق ها به جایزه خوش حسابی نیز معروف است. در واقع تشویق های مالیاتی برای شرکت هایی است که قوانین مالیاتی را به صورت کامل رعایت می کنند.

تشویق مالیاتی شامل اشخاص یا شرکت‌های خاصی نمی شود. تمامی افراد حقیقی و حقوقی که ملزم به پرداخت مالیات هستند، امکان استفاده از تشویق‌های مالیاتی را دارند. در واقع برخلاف معافیت های مالیاتی که شامل کالاها، خدمات و شرکت خای خاصی است، همه ی افراد در صورت برخورداری از شرایط قانونی، قادر به استفاده از تشویق مالیاتی می باشند.

ترفند مالیاتی

  • ترفند مالیاتی ۱

در صورتی که ایرادات دفاتر، منطبق با موضوع ماده ۲۰ آیین نامه نحوه تحریر و تنظیم و نگهداری دفاتر ، به هیأت موضوع بند ۳ ماده ۹۷ اعلام گردد، اعلام اداره امور مالیاتی باید تحت عنوان رد دفاتر باشد و هیأت مذکور نیز به علت عدم رعایت موازین قانونی ( ماده ۲۰ آیین نامه ) رأی به دفاتر خواهد داد.

  • ترفند مالیاتی ۲

در صورتی که ایرادات موضوع ماده ۲۰ آیین نامه در دفاتر مشاهده نگردیده اما مؤدی (مالیات کمتر) مقررات مربوط به دستورالعمل صادره از طرف وزارت امور اقتصادی و دارائی، در خصوص رعایت مقررات ( کد اقتصادی ) و یا استفاده از فاکتور نمونه را رعایت ننموده و یا کد جعلی و یا کد دیگران استفاده نموده و یا ضمائم ( صورت گردش انواع مواد اولیه مصرفی در تولید، صورت قیمت واحد انواع کالاهای تولید به تفکیک، صورت گردش انواع کالاهای خریداری یا تولید شده به تفکیک ) همراه اظهار نامه، ترازنامه و حساب سود و زیان تسلیم حوزه مالیاتی ننموده و یا ظرف یک ماه مقرر، به هیأت سه نفری تسلیم نکرده باشد در این حالت دفاتر، ایراد قانونی نداشته و رد نمی شود و بلکه دفاتر مؤدی برای محاسبه در آمد مشمول مالیات قابل رسیدگی نیست و هیأت سه نفره نیز تحت همین عنوان می بایستی اظهار نظر نماید.

ترفند مالیاتی

ترفند مالیاتی ۳

ترفند مالیاتی ۳

در اجرای تبصره بند ۳ ماده ۹۷، زمان دو ماه به مهلت رسیدگی اضافه خواهد شد که مأموران تشخیص مالیات (مالیات کمتر) حداکثر تا موعد مقرر ( ۴ ماه پس از پایان سال مالی ) موارد رد یا غیر قابل رسیدگی بودن دفاتر را به هیأت سه نفری اعلام (ابلاغ ) نمایند. در غیر این صورت پس از مهلت مقرر، مالیات مشمول مرور زمان خواهد شد.

ترفند مالیاتی ۴

در اجرای تبصره ۲ ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم، در موارد تشخیص علی الرأس، هر گاه طبق اسناد و مدارک ابرازی یا به دست آمده، امکان تعیین در آمد واقعی مؤدی وجود داشته باشد ( به نفع یا به ضرر مؤدی ) اداره امور مالیاتی مکلف است در آمد مشمول مالیات را براساس رسیدگی به اسناد و مدارک مزبور یا دفاتر حسب مورد تعیین نماید.

به طور مثال در صورتی که سود ابرازی مؤدی در اظهار نامه، بیشتر از میزان در آمد مشمول مالیات از طریق علی الرأس ( در دفاتر ) باشد ، مطابق تبصره مذکور، سود ویژه ابرازی ( واقعی ) به جای در آمد مشمول مالیات ملاک مأخذ محاسبه مالیات خواهد بود.

ترفند مالیاتی ۵

باید توجه کنید که مسائل جزئی و پیش پا افتاده به هیأت سه نفری اعلام نشود. اعلام موارد جزئی و بی اهمیت جز بدبینی مؤدیان و اتلاف وقت و صرف هزینه ، فایده دیگری ندارد.

ترفند مالیاتی ۶

برای تعیین در آمد مشمول مالیات از طریق علی الرأس ، لازم است دو عامل ، قرینه مالیاتی و ضریب مالیاتی در یکدیگر ضرب شود :

در آمد مشمول مالیات از طیق علی الرأس = قرینه مالیاتی * ضریب مالیاتی

ترفند مالیاتی ۷

تعیین قرینه مالیاتی برای محاسبه در آمد مشمول مالیات. اداره امور مالیاتی باید از طریق تحقیق و بررسی و به دست آوردن اطلاعات و مدارک کافی و در صورت لزوم از طریق اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیات ها، در نهایت فروش و یا در آمد مؤدی را که متناسب با وضعیت و موقیت شغلی و حجم عملیات مؤدی باشد تعیین نماید.

(مالیات کمتر) مطابق ماده ۲۳۷ قانون مالیات های مستقیم، برگ تشخیص مالیات باید بر اساس مأخذ صحیح و متکی به دلایل و اطلاعات کافی و به نحوی تنظیم گردد که کلیه فعالیت های مربوط و در آمد های حاصل از آن به طور صریح در آن قید و برای مؤدی روشن باشد. بدیهی است در صورتی که درآمد مشمول مالیات تشخیص شده توسط واحد مالیاتی، متکی به اسناد و مدارک و اطلاعات کافی و به طور منطقی و قانونی تعیین شده باشد، مؤدی مالیاتی چاره ای جز تمکین نخواهد داشت. در غیر این صورت پروند سالها در مراجع مالیاتی لاینحل باقی مانده، موجب اتلاف وقت و صرف هزینه برای مؤدی و وزارت امور اقتصادی می گردد.

راهکارهای بخشش مالیات

  • تنظیم دقیق و به موقع اسناد و مدارک مالی

افرادی که اسناد خود را دقیق و به موقع تنظیم نمایند و مراودات اصلی و ضروری را در آن ذکر کرده باشند، از مالیات معاف خواهند شد؛ چرا که مالیات­ ها بر مبنای این اسناد محاسبه می­شود.

  • کمک به امور خیریه و مؤسسات عام المنفعه 

براساس قوانین مالیاتی، اشخاص یا سازمان­ هایی که به این مؤسسات کمک می‌کنند، با ارائه سندها و فاکتورهای مربوط به آن، می­توانند از مالیات معافیت یا بخشش مالیاتی معاف شوند.

راهکارهای بخشش مالیات

تقسیم دارایی کلی میان اعضای خانواده

  • تقسیم دارایی کلی میان اعضای خانواده

با توجه به اینکه مالیات بر دارایی به میزان دارایی کلی افراد بخش می شود، برای استفاده از بخشش یا معافیت­ های مالیاتی، اشخاص می­ توانند دارایی خود را میان اعضای خانواده تقسیم کنند تا از این طریق دارایی­ شان از حد نصابی که سازمان امور مالیاتی تعیین کرده است، تجاوز نکند.

  • کسب اطلاعات دربارۀ شیوه­ های بخشش جرایم مالیاتی 

جرایم مالیاتی گاهی بسیار سنگین هستند، ولی با رعایت چند نکته ساده می­ توانید میزان آن­ ها را کمتر کنید و یا به طور کلی از تخفیف و معافیت مالیاتی نیز بهرمند بشوید:

  1. اولین راهکار، پرداخت به موقع مالیات است. افرادی که مالیات خود را به موقع پرداخت ‌کنند، مشمول بخشش جریمۀ مالیاتی و معافیت مالیاتی می شوند.
  2. دومین راهکار بخشش جریمۀ مالیاتی، تنظیم دفاتر تجاری و اسناد و مدارک بر مبنای قانون سازمان امور مالیاتی است.
  3. سومین راهکار همکاری با سازمان امور مالیاتی در پرداخت مالیات است.

مالیات با نرخ صفر

میزان مالیات ها پس از اعمال نرخ در مأخذ مالیاتی به دست می آید. مالیات با نرخ صفر بدین معنی است که پس از تسلیم اظهارنامه، دفاتر قانونی، اسناد مدارک حسابداری توسط مؤدی به سازمان امور مالیاتی کشور، این سازمان درآمد های مشمول مالیات مؤدی را با نرخ صفر محاسبه کرده و در نتیجه مالیاتی از این حیث پرداخت نخواهد شد.

مالیات با نرخ صفر پس از تصویب “قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقای نظام مالي كشور” مصوب 1394 در نظام حقوقی ایران به رسمیت شناخته شده و به موجب آن، برخی معافیت ها به مالیات با نرخ صفر تبدیل شدند.

معافیت مالیاتی به مأخذ باز می گردد ولی مالیات با نرخ صفر به نرخ  مالیات مربوط است بنابراین این امکان برای دولت هست که تنها با اصلاح قانون و تجدیدنظر در نرخ، دوباره مالیات مربوط را وصول کند اما در صورت معاف بودن موضوعی از شمول مالیات، ناگزیر از باز تعریف مأخذ آن بوده که این موضوع می تواند باعث تصویب در مجلس شورای اسلامی یا اعتراضات عمومی شود.

برای ذکر نمونه (مالیات کمتر) می توان به بیست درصد درآمد حاصل از صادرات با مواد خام یا صد در صد درآمدهای صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، شرکت های تعاونی روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، کارگزی، کارمندی، دانشجویان، دانش آموزان  و اتحادیه های آنها اشاره نمود که مشمول مالیات با نرخ صفر شده اند.

استهلاک مالیاتی

استهلاک یک روش در حسابداری تلقی می شود که به وسیله ی آن، هزینه ی مربوط به دارایی شرکت در طول عمر مفید آن دارایی، محاسبه می کردد.

به عبارتی، استهلاک، میزان استفاده از یک دارایی را در بازه ای از زمان نمایش می دهد. زمانی که یک دارایی (بلند مدت) توسط شرکت خریداری می شود، به عنوان هزینه ی حسابداری در صورت سود و زیان آورده نمی شود، و باید در بخش دارایی های ترازنامه به عنوان دارایی مشهود یا نامشهود ثبت شود. زیرا که ممکن است شرکت چندین سال از آن دارایی برای تولید درآمد استفاده کرده و طبق اصل تطابق در حسابداری تعهدی، هزینه‌ها باید بدون در نظر گرفتن زمان پرداخت در دوره‌ای که به وقوع پیوسته، ثبت شود.

به طور مثال، فرض کنید شرکت پاکشو، تجهیزات جدیدی به مبلغ 100 میلیارد تومان برای خط تولید محصول جدید خود خریداری کرده است. طبق گفته ی فروشنده، با این تجهیزات می توان 100 هزار واحد محصول تولید کرد (مثلا 100 هزار قرص ماشین ظرفشویی).

اما شرکت پاکشو در اولین سال، تنها 2 هزار واحد محصول تولید می کند و به فروش میرساند. بنابراین فقط 2% از توان تولیدی تجهیزات را استفاده کرده است، و با توجه به اصل تطابق، می تواند 2 میلیارد تومان به عنوان هزینه ی استهلاک دارایی (تجهیزات جدید) در صورت سود و زیان ثبت کند و 98 میلیارد باقی مانده در ترازنامه باقی خواهند ماند.

برای اطلاعات بیشتر درباره استهلاک مالیاتی میتوانید مقاله جدول استهلاک سال 1400 را مطالعه کنید.

جمع بندی

شرکت حسابداری آریا تهران در این مقاله درباره چگونه مالیات کمتری بدهیم صحبت کرده است. با وجود اینکه پرداخت مالیات برای اغلب حقوق ­بگیران و صاحبان کسب و کار ضروری است، ولی می­ توان بر اساس چند ماده قانون و راهکارهای دیگر، از تخفیف­ های مالیاتی و و بخشش جرایم آن استفاده کرد که ما در این مقاله به طور کامل به آن­ ها پرداختیم. امیدواریم که مطالعۀ این مقاله، راهگشای مسیر مالی کسب و کار شما بوده باشد.

 

بیشتر بخوانید:

_ حسابداری پیمانکاری چیست؟
_ مفاصا حساب بیمه چیست؟
_ راس گیری چک چیست؟

_ ثبت سفته در دفتر حسابداری
_ حسابداری مدیریت و هرآنچه که باید از آن بدانید
_ تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی
_ صورت مغایرت بانکی چیست؟
_ تراز آزمایشی چیست و چه تفاوتی با ترازنامه دارد؟
_ ‌تسهیم سربار چیست و انواع آن کدامند؟
_ حساب ‌های انتظامی در حسابداری چیست؟
_ علت قطع شدن یارانه + دلایل مسدود شدن حساب متصل یارانه
_ فسخ قرارداد چیست؟ همه چیز درباره فسخ قرارداد کاری
_ سامانه ساد ۲۴ چیست؟ + ویژگی ها و کارایی
_ بازار بورس چیست؟ + عملکرد های بازار سهام (بخش دوم)
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ انواع مالیات ها + قوانین مالیاتی ایرانی آمریکایی های مقیم در ایران
_ سازمان بیمه تامین اجتماعی + انواع بیمه ها و قوانین بیمه ای حاکم بر جامعه
_ حسابرسی مالی چیست؟ + هدف اصلی حسابرسی مالی
_ قوانین و مقررات بیمه ایران (سرمایه گذاران خارجی) + تبصره ها
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش اول)
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش دوم)
_ حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین