مالیات درگاه های بانکی

زمان مورد نیاز برای خواندن این مقاله:  15 دقیقه

ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا برای سهولت در اطلاع از (چیستی و چرایی مالیات درگاه های بانکی) برای افراد داخل یا خارج از ایران، پرسش و پاسخ هایی که از مجموعه مالی و مالیاتی متین شده است را برایتان دسته بندی و

یکجا در اختیار شما مطالعه کننده گرامی قرار بدهیم.

مالیات درگاه های بانکی

اگر کسب و کاری دارید که در آن از دستگاه کارتخوان و یا درگاه پرداخت اینترنتی استفاده می کنید، لازم است اطلاعاتی درباره ی مالیات درگاه پرداخت اینترنتی، مالیات دستگاه پوز و هم چنین درباره قانون جدیدی که شایعه ها از آن به عنوان مالیات بر تراکنش های بانکی یاد می کنند کسب کنید. با ما در این مقاله همراه باشید. در این مقاله به سوال پر تکرار کاربران که میپرسند مالیات کارتخوان ۱۴۰۰ چقدر است پاسخ داده شده اما اگر ابهامی در انتهای اگر صاحب کسب و کاری هستید و کسب درامد میکنید حتما دانستن این موضوع که مالیات بر ارزش افزوده به چه مشاغلی تعلق میگیرد برای شما مفید خواهد بود و دید آگاهانه تری به شما میدهد.

مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی

درگاه های اینترنتی که یکی از روش های معمول پرداخت وجه در خرید های آنلاین محسوب می شوند، در مصوبه ی اخیر مشمول مالیات می شود و این درگاه ها هر یک باید به حساب بانکی خاصی متصل باشند تا مالیات بر آن ها اعمال شود. نیاز است پرونده ی مالیاتی تشکیل شود و در غیر این صورت درگاه آن ها قطع خواهد شد.

مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی

مالیات درگاه های بانکی

مالیات درگاه های بانکی چقدر است

پایانه ی فروش که یکی از محبوب ترین و متداول ترین روش های پرداخت الکترونیک می باشد، برای انجام تراکنش های بانکی بدون دخالت پول نقد و با استفاده از کارت بانکی مورد استفاده قرار می گیرد.

با توجه به ماده 11 قانون پایانه های فروشگاهی، کلیه تراکنش های انجام شده از طریق درگاه های بانکی  که متصل به حساب خاصی هستند، به عنوان تراکنش های مالی مربتط به شغل صاحب حساب بانکی محسوب می شوند.

مالیات کارتخوان ۱۴۰۰

بر طبق ماده 11 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، بانک مرکزی ایران وظیفه دارد با همکاری سازمان امور مالیاتی تا سال 1400 نسبت به سامان دهی دستگاه های پوز و درگاه های پرداخت الکترونیکی اقدام کند.

هم چنین با ایجاد تناظر بین آن ها مجوز فعالیت و شماره اقتصادی بنگاه‌های اقتصادی به هریک از پایانه های فروش، شناسه ی یکتا اختصاص دهد. پس از این که شناسه ی یکتا اختصاص داده شد، همه ی تراکنش های صورت گرفته از طریق حساب بانکی متصل به دستگاه پوز و درگاه های پرداخت الکترونیکی جز تراکنش های بانکی مرتبط به فعالیت شغلی حساب شده و بانک مرکزی وظیفه دارد در چهارچوب قوانین مربوطه، اطلاعات این تراکنش ها را در اختیار سازمان قرار دهد.

آموزش دریافت کد مالیاتی برای درگاه

در این قسمت میخواهیم نحوه دریافت کد مالیاتی برای درگاه های بانکی را به شما آموزش دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا به ترتیب مراحل را به شما آموزش دهیم و گام به گام نحوه گرفتن کد مالیاتی درگاه های بانکی را توضیح دهیم.

اگر در هر مرحله مشکلی برای شما پیش آمد میتوانید با کارشناسان مالیاتی ما تماس بگیرید و از مشاوره مالیاتی رایگان بهره مند شوید تا بهترین کار را برای پیشبرد اهداف تان انجام دهید.

آموزش دریافت کد مالیاتی برای درگاه

ثبت نام در سامانه ی کد رهگیری مالیاتی

ثبت نام در سامانه ی کد رهگیری مالیاتی

برای دریافت کد مالیاتی ابتدا باید وارد سایت www.tax.gov.ir شوید و پس از ورود به سایت روی گزینه ی ثبت نام الکترونیک کلیک کنید و نیاز است که اطلاعات کاربری داشته باشید.

لازم به ذکر است تمامی مراحل ثبت نام کد مالیاتی رایگان است و هیچ هزینه ای ندارد.

در ادامه پنجره ی جدیدی برای شما باز می شود و باید بر روی ورود به پیش ثبت نام الکترونیک کلیک کنید. پس از وارد شدن به صفحه ی پیش ثبت نام، اطلاعات خواسته شده را در فیلد های مربوطه وارد کنید.

در فیلد اول عبارت موجود در تصویر را وارد کنید. در فیلد دوم نیز نوع مودی را از موارد لیست شده انتخاب کنید.

در این لیست موارد حقیقی، حقوقی، تبعه ی خارجی و تشکل قانونی وجود دارد. اگر شرکتی به ثبت نرسانده اید و کسب و کارتان شخصی است، گزینه ی حقیقی و اگر از اتباع کشور های خارجی هستید گزینه ی تبعه خارجی را انتخاب کنید.

شرکت های رسمی و افراد حقوقی باید گزینه ی حقوقی وسازمان های مردم نهاد باید تشکل قانونی را انتخاب کنند. در فیلد پایینی کد ملی، شناسه ی ملی یا کد فراگیر را با توجه به نوع مودی وارد کنید.

اتباع خارجی نیاز به داشتن کد فراگیر و مودیان حقوقی نیاز به وارد کردن شناسه ی ملی دارد.

همان طور که افراد حقیقی باید در این فیلد کد ملی خود را وارد کنند.

سپس بعد از وارد کردن تمام اطلاعات خواسته شده، بر روی گزینه ی ورود به ثبت نام کلیک کنید.

پیش ثبت نام کسب و کار

بعد از طی کردن مراحل بالا صفحه ی جدیدی برای شما باز می شود و اگر از قبل در سامانه ی امور مالیاتی ثبت نام کرده باشید، لیست کسب و کار های شما نمایش داده خواهد شد.

در صورتی که قبلا ثبت نامی انجام نداده اید، برای ثبت نام بر روی گزینه ی پیش ثبت نام جدید کلیک کنید.

در صفحه ای که باز می شود، در قسمت پ صفحه فیلد های مشخص شده را با اطلاعات صاحب کسب و کار پر کنید.

در فیلد اول نوع ثبت نام را مشخص کنید؛ اگر به تنهایی صاحب کسب و کار هستید، گزینه ی ثبت نام انفرادی و اگر حداقل یک شریک دارید، گزینه ی مشارکت را انتخاب کنید.

در فیلد بعدی کد پستی محل کسب و کار را وارد کرده و سپس شماره تلفن همراه و کد امنیتی را در فیلد های مربوطه وارد کنید.

پس از این که فرم تکمیل شد، روی پیش ثبت نام جدید کلیک کنید.

در مرحله ی بعد با کمک کدی که به شماره تلفن شما ارسال می شود، باید آن را تایید کنید و پس از وارد کردن کد در فیلد مربوطه، بر روی ثبت کد فعال سازی و ادامه کلیک کنید تا وارد مرحله ی بعد شوید.

پس از رفتن به مرحله ی بعد، مشخصات خود را از روی اطلاعات درج شده بر روی کارت ملی وارد کنید از از فیلد بالای فرم، کشوری را انتخاب کنید که تابعیت آن را دارید؛ چه تابعیت ایران را داشته باشید چه تابعیت دیگر کشورها.

پس از وارد کردن تاریح تولد در فیلد مربوطه، بر روی استعلام و ادامه کلیک کنید.

اگر در هر مرحله با اشکال رو به رو بودید میتوانید با کارشناسان ما در شرکت خدمات مالیاتی آریا تهران تماس بگیرید و از خدمات ما با بالاترین کیفیت بهره مند شوید.

رفع نواقص پیش ثبت نام مالیاتی

پس از استعلام  اطلاعات، می توانید موارد ثبت شده در دیتابیس سازمان امور مالیاتی را مشاهده کنید و هم چنین در قسمت پایین صفحه مواردی که با رنگ قرمز مشخص شده اند نواقص پرونده ی مالیاتی هستند که باید رفع شوند.

برای این که بدانید هر یک از این موارد چگونه  رفع می شوند، تنها لازم است بر روی هر یک از آن ها کلیک کنید و اطلاعات مورد نیاز را به سامانه بدهید.

برای ثبت محل کسب و کار بر روی گزینه ی آن کلیک کنید و بر روی نقشه آدرس آن را مشخص کنید.

اگر در خانه کار می کنید می توانید آدرس منزل را مشخص کنید.

پس از مشخص کردن، دکمه ی ثبت را فشار دهید و دوباره به صفحه ی اطلاعات پرونده ی مالیاتی بازگردید.

برای ویرایش مشخصات کسب و کار بر روی گزینه ی آن کلیک کنید و در فرمی که باز می شود اطلاعات مربوط به کسب و کارتان را وارد کنید.

در ابتدای صفحه نیاز است بین دو گزینه ی ثبت کسب و کار جدید و انتقال یا ویرایش کسب و کار قبلا ثبت شده، یک گزینه را عنوان دلیل ثبت نام مشخص کنید.

اگر گزینه ی دوم را انتخاب می کنید باید  کد رهگیری ثبت نام قبلی را در فیلد جدیدی که باز می شود وارد کنید.

در صورت انتخاب گزینه ی ثبت کسب و کار جدید، در فیلد اول نام کسب و کارتان را وارد کنید و در قسمت بعد نوع آن را مشخص کنید.

اگر کسب و کارتان جز دو دسته ی پیشنهادی نبود و انفرادی بود، گزینه ی سایر را انتخاب کنید. در بخش بعد اطلاعات مربوط به پروانه کسب، کد بیمه ی کارگاه و اتحادیه صنفی کسب و کار را وارد کنید.

اگر کسب وکار شما کوچک و خانگی است نیازی به وارد کردن این بخش ندارید اما اگر مجوز های لازم را دارید، فیلد های مربوطه را با دقت پر کنید.

انتخاب نوع مالکیت محل کسب و کار ضروری است. از بین گزینه های موجود نیز نوع محل فعالیت را مشخص کنید.

رفع نواقص پیش ثبت نام مالیاتی

رفع نواقص پیش ثبت نام مالیاتی برای کد مالیاتی برای درگاه

سپس  تاریخ شروع به فعالیت، شماره تلفن ثابت و کد شهر محل فعالیت را نیز وارد کنید.

فیلد های مربوط به نمابر، پست الکترونیک و پایگاه اینترنتی الزامی نیست و در پایان تکمیل فرم بر روی ثبت کلیک کنید و مجدد به صفحه ی اطلاعات ثبت نام برگردید.

در بخش نواقص بر روی گزینه ی باقی مانده از آن ها کلیک کنید و سپس به صفحه ای منتقل می شوید که در آن باید وضعیت مالیات بر ارزش افزوده را انتخاب کنید.

در این بخش باید یکی از سه گزینه ی نمایش داده شده را انتخاب کنید.

اگر کسب و کارتان مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیست، گزینه ی اول و اگر مشمول ارزش افزوده است اما تا به حال برای آن اقدام نکرده اید، گزینه ی دوم و اگر برای آن اقدام کرده اید، گزینه ی سوم را انتخاب کنید.

با انتخاب گزینه ی سوم فیلد جدیدی باز می شود که در آن باید شناسه ثبت نام در ارزش افزوده را وارد کنید. سپس بر روی گزینه ی ثبت کلیک کنید و به صفحه اطلاعات برگردید.

اگر هم چنان نقصی وجود دارد آن را بر طرف کنید و اطلاعات صفحه را با دقت بخوانید و در صورت صحیح بودن بر روی تایید نهایی اطلاعات کلیک کنید.

در مرحله بعد پنجره ای دیگر باز می شود که تمامی اطلاعات کسب و کارتان را به شما نمایش می دهد.

در صورت صحیح بودن، بر روی تایید اطلاعات و دریافت کد رهگیری کلیک کنید و کد داده شده را که ده رقم است حتما در جایی یادداشت کرده و نگه دارید.

در این مرحله باید منتظر تایید از طرف سازمان امور مالیاتی باشید.

دریافت پیامک از سازمان امور مالیاتی

اگر صحت اطلاعاتی که وارد کردید توسط سازمان مالیاتی تایید شود، یک پیامک شامل نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال می شود.

از دیگر خدماتی که شرکت حسابداری آریا تهران ارائه میدهد خدمات اظهارنامه مالیاتی با بالاترین کیفیت و مطابق با جدیدترین قوانین مالیاتی است.

برای ریافت این خدمات مطابق با نعرفه ثابت میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

ورود به سامانه ی ثبت نام شماره اقتصادی

پس از رد کردن مرحله ی چهارم، به سایت register.tax.gov.ir مراجعه کنید و اطلاعاتی که از طریق پیامک به شما ارسال شده است را در کادرهای ستون سمت چپ ثبت کنید.

تکمیل نیازمندی های پرونده ی مالیاتی

پس از این که به حساب کاربری تان وارد شدید، در سمت چپ صفحه اطلاعات خواسته شده را که با رنگ قرمز مشخص شده اند مشاهده می کنید و لازم است بر روی هر یک از آن ها کلیک کنید تا پس از اصلاح آن ها، پرونده ی شما تکمیل شود.

در ادامه بر روی گزینه ابلاغ الکترونیک از ستون سمت راست کلیک کنید و سپس گزینه درخواست ابلاغ گزینه الکترونیک را بزنید.

در ادامه پنجره ای باز می شود که نیاز است موارد نوشته شده را به دقت مطالعه کنید و دو مربع موجود در صفحه را تیک بزنید و در نهایت بر روی تایید اطلاعات و درخواست کلیک کنید.

در صفحه دیگری یک کادر سبز ظاهر می شود و زیر این کادر بر روی دکمه بازگشت کلیک کنید.

در ادامه به صفحه اصلی سامانه برگردید و در صورتی که مراحل را درست انجام داده باشید، می بینید که در سمت چپ داخل کادر سبز رنگی نوشته شده که نقصی در پرونده وجود ندارد.

در این مرحله بر روی دکمه ی تایید نهایی کلیک کنید.

سپس صفحه ی جدیدی باز می شود که تمامی اطلاعاتی که وارد کرده اید در آن موجود است و پس از بررسی مجدد آن، بر روی تایید اطلاعات کلیک کنید.

تا این جا مراحل ثبت نام شما تمام شده و باید منتظر سازمان امور مالیاتی بمانید تا پرونده شما را بررسی و تایید کند.

آیا کارتخوان بدون مالیات داریم

خیر. بر اساس گفته ی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در مصاحبه ای که در آذر 99 داشت، هر فردی که از دستگاه کارتخوان استفاده می کند شناسه ی یکتا دارد و همه ی کسانی که دارای دستگاه کارتخوان هستند مودی مالیاتی محسوب می شوند و از آن جایی که قانون مربوط به پایانه های فروشگاهی و مودیان این مشکل برطرف شده، بر اساس این قانون هر فردی که دارای ابزارهای نقل و انتقالات بانکی اعم از دستگاه پوز (کارتخوان) و یا درگاه پرداخت باشد باید پرونده ی و کد مالیاتی داشته باشد.

مالیات بر تراکنش های بانکی چقدر است

این گفتار یک سو تفاهم بزرگ است و دولت و سازمان امور مالیاتی بر طبق قانون نمی توانند از حساب های بانکی مالیات دریافت کنند.

آن چه در میان عام مردم به غلط تحت عنوان مالیات بر گردش حساب بانکی نام گرفته، در واقع مجموعی از اقدامات قانونی است که برای شناسایی افراد و شرکت هایی که قصد پولشویی و فرار مالیاتی دارند در نظر گرفته شده است.

تراکنش های بانکی معاف از مالیات

برای اداره ی مالیات میزان موجودی حساب اشخاص اهمیت نداشته و نکته ی مهم برای آن ها تراکنش های بانکی است.

یعنی میزان پولی که از حساب اشخاص خارج یا به آن وارد می شود.

بر اساس آخرین بخش نامه ی مربوط به نحوه ی رسیدگی به تراکنش های بانکی، تراکنش هایی که دارای ماهیت درآمدی نیستند و تنها تطبیق کلی مبلغ کفایت دارد، مواردی هستند که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  • انتقالی بین حساب های شخص
  • دریافتی و پرداختی به حساب های بستگان در صورتی که ماهیت درآمدی آن ها را اداره ی امور مالیاتی اثبات نکرده باشد.
  • تراکنش های بانکی اعضای هیات مدیره و سهام داران اشخاص حقوقی با تایید شخص حقوقی
  • تسهیلاتی که دریافتی از بانک باشند
  • دریافتی و پرداختی مرتبط به حق شارژ
  • انتقال بین حساب های شریکان در مشاغلی که شراکتی هستند.
  • قرض و ودیعه ی دریافتی و پرداختی
  • تنخواه های واریزی به حساب اشخاص توسط کارفرما و با تایید کارفرمای مربوطه
  • انتقالی بین حساب های بانکی اشخاص در صورتی که مربوط به درآمد نباشد.
  • دریافتی ها و پرداختی های سهام داران و اعضای هیات مدیره اشخاص حقوقی ای که طرف مقابل آن در دفاتر شخص حقوقی در حساب های دریافت کردنی و پرداخت کردنی (جاری شرکا) ذکر شده است.
  • وجوه دریافتی ناشی از جبران خسارت
  • مبالغ دریافتی و پرداختی اشخاص به عنوان واسطه با در نظر گرفتن فضای کسب و کار اشخاص حقیقی و در صورتی که درآمدی بودن ماهیت آن توسط سازمان ادره ی امور مالیاتی اثبات نشود.

تراکنش های بانکی معاف از مالیات

نحوه محاسبه مالیات تراکنش های بانکی

نحوه محاسبه مالیات تراکنش های بانکی

نحوه ی محاسبه ی مالیات بر تراکنش های بانکی به این شرح است که مالیات درآمد محاسبه شده از گردش حساب بانکی شما که توسط سازمان امور مالیاتی محاسبه می شود، بر طبق ماده 131 قانون، در دسته ی مالیات های مستقیم قرار می گیرد. بر طبق این قانون، برای درآمد تا 50 میلیون تومان 15 درصد، درآمد بین 50 تا سقف 100 میلیون تومان 20 درصد و برای درآمد بیش از 10 میلیون تومان 25 درصد مالیات محاسبه می شود.

در این مقاله سعی شد درباره ی مالیات درگاه های بانکی، مالیات درگاه پرداخت اینترنتی، شایعه ی مالیات بر تراکنش های بانکی، مالیات دستگاه پوز، وجود نداشتن کارتخوان بدون مالیات و هم چنین اموزش دریافت کد مالیاتی برای درگاه به صورت مفصل صحبت شود. امید است برای شما مفید واقع شده باشد.

اگر از خواندون این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کردید پشنهاد میکنیم سایر مقالات آموزشیما را در بخش منو/مقالات آموزشی دنبال کنید. همچنین شما میتوانید برای دریافت خدمات مالی، مالیاتی، مشاوره مالی و مالیاتی رایگان و خدمات حسابرسی و آموزش حسابداری با همکاران ما در شرکت حسابداری آریا تهران تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانید:

_ حسابداری پیمانکاری چیست؟
_ مفاصا حساب بیمه چیست؟
_ راس گیری چک چیست؟

_ ثبت سفته در دفتر حسابداری
_ حسابداری مدیریت و هرآنچه که باید از آن بدانید
_ تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی
_ صورت مغایرت بانکی چیست؟
_ تراز آزمایشی چیست و چه تفاوتی با ترازنامه دارد؟
_ ‌تسهیم سربار چیست و انواع آن کدامند؟
_ حساب ‌های انتظامی در حسابداری چیست؟
_ علت قطع شدن یارانه + دلایل مسدود شدن حساب متصل یارانه
_ فسخ قرارداد چیست؟ همه چیز درباره فسخ قرارداد کاری
_ سامانه ساد ۲۴ چیست؟ + ویژگی ها و کارایی
_ بازار بورس چیست؟ + عملکرد های بازار سهام (بخش دوم)
_ حسابدار با یک دفتردار چه تفاوت هایی دارند؟
_ ممیز مالیاتی چه کسی است؟ + وظایف، ویژگی ها و اهمیت ممیز مالیاتی در حوزه حسابرسی
_ دفتر حساب کل چیست؟ + کارایی و چرایی استفاده از این دفاتر
_ حسابداری چیست؟ + انواع حسابداری و چرایی اهمیت آن برای یک تجارت
_ از محاسبان قسم خورده تا حسابداران رسمی
_ سوالات متداول درباره مالیات و (مالیات بر ارزش افزوده) در ایران
_ انواع مالیات ها + قوانین مالیاتی ایرانی آمریکایی های مقیم در ایران
_ سازمان بیمه تامین اجتماعی + انواع بیمه ها و قوانین بیمه ای حاکم بر جامعه
_ حسابرسی مالی چیست؟ + هدف اصلی حسابرسی مالی
_ قوانین و مقررات بیمه ایران (سرمایه گذاران خارجی) + تبصره ها
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش اول)
_ حسابداری برای شرکت های نوپا و کوچک (بخش دوم)
_ حسابرسی داخلی چیست؟ + کاربردها و ویژگی ها برای یک کسب و کار

اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد بود، خوشحال میشویم برای افراد دیگری که به دنبال جواب سوالات خود در این مطلب میگردند، با به اشتراک گذاری این مقاله به آنها کمک کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

واتساپ
تلگرام
تماس صوتی
ارتباط گروه مشاورین مالی و مالیاتی متین